СП: Рики Рубио најбољи асистент у историји!

Наравно, откако постоје мерења статистике.

Кошарка 11.09.2019 | 12:45
СП: Рики Рубио најбољи асистент у историји!
Шпанија је одрадила велики посао, успела је да савлада Пољску и да се тако пласира у полуфинале Светског првенства. Изузетно достигнуће, а један од важнијих играча у целој причи био је Рики Рубио. Меч четвртфинала је завршио са 19 поена и девет асистенција. 

Управо је са тих девет асистенција исписао историју и постао најбољи асистент у историји Мундобаскета.

Дебитовао је за репрезентацију пре 15. рођендана, увек је било јасно да ће оборити бројне рекорде. Данас је у Кини прешао Пабла Приђонија и сада је играч са највише асистенција.

Приђони је имао 106 асистенција на 24 меча, а Рубио је дошао до те цифре на утакмици против Србије. Сада је против Пољске преузео прву позицију са 115. Наравно, то све откако се мере статистички подаци, од 1994. године.

"Част је, заиста, бити у истој реченици са једним од мојих идола. Играо сам против њега неколико пута и научио доста од њега. Велика је част што се уопште помињем у истој категорији као он", рекао је Рубио.

Селектор Шпаније Серђо Скариоло је истакао да је гледао фотографије из Пољске када је Шпанија била шампион Европе и да је видео Рубија како изгледа "као беба".

Ето, сада се уписао у историју по асистенцијама.

Извор: моззартспорт

ФОТО: ФИБА Баскетбалл

Коментари / 0

Оставите коментар