SP: Riki Rubio najbolji asistent u istoriji!

Naravno, otkako postoje merenja statistike.

Košarka 11.09.2019 | 12:45
SP: Riki Rubio najbolji asistent u istoriji!
Španija je odradila veliki posao, uspela je da savlada Poljsku i da se tako plasira u polufinale Svetskog prvenstva. Izuzetno dostignuće, a jedan od važnijih igrača u celoj priči bio je Riki Rubio. Meč četvrtfinala je završio sa 19 poena i devet asistencija. 

Upravo je sa tih devet asistencija ispisao istoriju i postao najbolji asistent u istoriji Mundobasketa.

Debitovao je za reprezentaciju pre 15. rođendana, uvek je bilo jasno da će oboriti brojne rekorde. Danas je u Kini prešao Pabla Priđonija i sada je igrač sa najviše asistencija.

Priđoni je imao 106 asistencija na 24 meča, a Rubio je došao do te cifre na utakmici protiv Srbije. Sada je protiv Poljske preuzeo prvu poziciju sa 115. Naravno, to sve otkako se mere statistički podaci, od 1994. godine.

"Čast je, zaista, biti u istoj rečenici sa jednim od mojih idola. Igrao sam protiv njega nekoliko puta i naučio dosta od njega. Velika je čast što se uopšte pominjem u istoj kategoriji kao on", rekao je Rubio.

Selektor Španije Serđo Skariolo je istakao da je gledao fotografije iz Poljske kada je Španija bila šampion Evrope i da je video Rubija kako izgleda "kao beba".

Eto, sada se upisao u istoriju po asistencijama.

Izvor: mozzartsport

FOTO: FIBA Basketball

Komentari / 0

Ostavite komentar