Дурент коначно открио зашто је отишао из Голден Стејта

Нисмо сазнали све до краја, али је јасно наговестио у чему је био проблем. . .

Кошарка 13.09.2019 | 10:13
Дурент коначно открио зашто је отишао из Голден Стејта
Један од најбољих кошаркаша света Кевин Дурент (30) одлучио је овог лета да напусти Голден Стејт после три године одличне сарадње и потпише за Бруклин.

Звезда "фрее агенцy" периода у НБА одабрала је Нетсе као свој следећи клуб, иако се у јавности највише причало о могућем "удруживању" са Леброном Џејмсом у Лејкерсима или Каваијем Ленардом у Клиперсима, односно Вашингтону.

Након тешке повреде коју је доживео на крају сезоне, и после велике подршке Вориорса, постојала је и мала могућност да остане у Голден Стејту, али је и она лако отписана...

Било је јасно да су постојале одређене "трзавице" између њега и Дрејмонда Грина, који је вршио притисак на њега да се изјасни о будућем статусу током лета, док наводно није много разговарао ни са осталим саиграчима. 

Не све, али добар део ових сумњи потврдио је у изјави за "Волстрит журнал"

"Како је време одмицало, почео сам да схватам да сам једноставно другачији од осталих момака у екипи", казао је Кевин Дурент и тако "кроз редове" поручио да је хемија са осталим звездама била проблематична.

Иако су на папиру имали моћан састав, није ни Стиву Керу било лако да уклопи Дурента са Каријем, Томпсоном, Грином, потом и Казинсом.

"Није то лоша ствар, само су моје околности и начин на који сам дошао у лигу биле другачије. На крају свега, ту су били и медији који су причали о теми 'КД и Вориорси'. Може се рећи да нико до краја није прихватио ту идеју о мени у Голден Стејту", закључио је Кевин Дурент који је са тимом из Окленда, односно сада из Сан Франциска, освојио два шампионска прстена.

У финалној сезони је играо мање због повреда, док је у финалу против Торонта "покидао" Ахилову тетиву и дуже време ће одсуствовати са паркета.

Претходно је играо за Оклахому, док ће у Нетсима имати подршку и Кајрија Ирвинга.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар