Durent konačno otkrio zašto je otišao iz Golden Stejta

Nismo saznali sve do kraja, ali je jasno nagovestio u čemu je bio problem. . .

Košarka 13.09.2019 | 10:13
Durent konačno otkrio zašto je otišao iz Golden Stejta
Jedan od najboljih košarkaša sveta Kevin Durent (30) odlučio je ovog leta da napusti Golden Stejt posle tri godine odlične saradnje i potpiše za Bruklin.

Zvezda "free agency" perioda u NBA odabrala je Netse kao svoj sledeći klub, iako se u javnosti najviše pričalo o mogućem "udruživanju" sa Lebronom Džejmsom u Lejkersima ili Kavaijem Lenardom u Klipersima, odnosno Vašingtonu.

Nakon teške povrede koju je doživeo na kraju sezone, i posle velike podrške Voriorsa, postojala je i mala mogućnost da ostane u Golden Stejtu, ali je i ona lako otpisana...

Bilo je jasno da su postojale određene "trzavice" između njega i Drejmonda Grina, koji je vršio pritisak na njega da se izjasni o budućem statusu tokom leta, dok navodno nije mnogo razgovarao ni sa ostalim saigračima. 

Ne sve, ali dobar deo ovih sumnji potvrdio je u izjavi za "Volstrit žurnal"

"Kako je vreme odmicalo, počeo sam da shvatam da sam jednostavno drugačiji od ostalih momaka u ekipi", kazao je Kevin Durent i tako "kroz redove" poručio da je hemija sa ostalim zvezdama bila problematična.

Iako su na papiru imali moćan sastav, nije ni Stivu Keru bilo lako da uklopi Durenta sa Karijem, Tompsonom, Grinom, potom i Kazinsom.

"Nije to loša stvar, samo su moje okolnosti i način na koji sam došao u ligu bile drugačije. Na kraju svega, tu su bili i mediji koji su pričali o temi 'KD i Voriorsi'. Može se reći da niko do kraja nije prihvatio tu ideju o meni u Golden Stejtu", zaključio je Kevin Durent koji je sa timom iz Oklenda, odnosno sada iz San Franciska, osvojio dva šampionska prstena.

U finalnoj sezoni je igrao manje zbog povreda, dok je u finalu protiv Toronta "pokidao" Ahilovu tetivu i duže vreme će odsustvovati sa parketa.

Prethodno je igrao za Oklahomu, dok će u Netsima imati podršku i Kajrija Irvinga.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar