Златан од бронзе и 500 кг: Малме слави свог хероја!

По многима најбољи шведски фудбалер свих времена ускоро добија статуу у свом родном граду.

Фудбал 11.09.2019 | 09:54
Златан од бронзе и 500 кг: Малме слави свог хероја!
Златан Ибрахимовић ће добити своју статуу. Легендарни шведски фудбалер ће већ почетком наредног мјесеца моћи да се дичи сопственом статуом и то у родном граду Малмеу.

Ибрахимовић ће добити бронзану статуу тешку 500 килограма, која ће у Малмеу бити постављена 8. октобра. Локација статуе биће на тргу између старог и новог градског стадиона, а њена висина износиће три метра. Нападач Лос Анђелес Галаксија ће само пет дана раније прославити свој 38. рођендан и његов град ће му се одужити за све што је пружио тамошњем фудбалу.

Златанов надимак у Шведској, Колос из Малмеа, тако ће постати и реалност, а генерални секретар шведске фудбалске федерације је посебно био задовољан обављеним послом.

"Статуа ће заувијек бити велики доказ поштовања према највећем шведском фудбалеру, такође и једном од најбољих у историји фудбала", рекао је Хакан Сјостранд.

И сам Ибрахимовић је био одушевљен овом иницијативом, чија је акција започета још 2015. године.

"Веома сам срећан због одлуке да се статуа постави у Малмеу, томе сам се надао од првог тренутка. Малме је мјесто гдје је све почело и гдје сам оставио своје срце", рекао је Ибрахимовић.

Скулптор његове статуе је Петер Линде, али интересантно, ово није прва статуа посвећена неком шведском фудбалеру. Претходно је своју статуу добио легендарни Хенрик Ларсон, и у то свом родном граду Хелсингборгу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар