Zlatan od bronze i 500 kg: Malme slavi svog heroja!

Po mnogima najbolji švedski fudbaler svih vremena uskoro dobija statuu u svom rodnom gradu.

Fudbal 11.09.2019 | 09:54
Zlatan od bronze i 500 kg: Malme slavi svog heroja!
Zlatan Ibrahimović će dobiti svoju statuu. Legendarni švedski fudbaler će već početkom narednog mjeseca moći da se diči sopstvenom statuom i to u rodnom gradu Malmeu.

Ibrahimović će dobiti bronzanu statuu tešku 500 kilograma, koja će u Malmeu biti postavljena 8. oktobra. Lokacija statue biće na trgu između starog i novog gradskog stadiona, a njena visina iznosiće tri metra. Napadač Los Anđeles Galaksija će samo pet dana ranije proslaviti svoj 38. rođendan i njegov grad će mu se odužiti za sve što je pružio tamošnjem fudbalu.

Zlatanov nadimak u Švedskoj, Kolos iz Malmea, tako će postati i realnost, a generalni sekretar švedske fudbalske federacije je posebno bio zadovoljan obavljenim poslom.

"Statua će zauvijek biti veliki dokaz poštovanja prema najvećem švedskom fudbaleru, takođe i jednom od najboljih u istoriji fudbala", rekao je Hakan Sjostrand.

I sam Ibrahimović je bio oduševljen ovom inicijativom, čija je akcija započeta još 2015. godine.

"Veoma sam srećan zbog odluke da se statua postavi u Malmeu, tome sam se nadao od prvog trenutka. Malme je mjesto gdje je sve počelo i gdje sam ostavio svoje srce", rekao je Ibrahimović.

Skulptor njegove statue je Peter Linde, ali interesantno, ovo nije prva statua posvećena nekom švedskom fudbaleru. Prethodno je svoju statuu dobio legendarni Henrik Larson, i u to svom rodnom gradu Helsingborgu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar