Ђинобили у трансу: Скола је машина!

Дек је све поломио! Аргентина је први тим у овом веку који је прошао у полуфинале без НБА играча!

Кошарка 11.09.2019 | 08:19
Ђинобили у трансу: Скола је машина!
Био је Ману Ђинобили пакао од играча, осетили су то и наши кошаркаши на својој кожи много пута, а у Кини су наши репрезентативци опет осетили, само од друге генерације Аргентине.

Гаучоси су нам дошли главе у четвртфиналу Мундобаскета, пребили су нас онако како ми добијамо наше противнике, а све је то одушевило Ђинобилија који је меч пратио здушно на друштвеним мрежама.

Буквално је ишао од играча до играча и делио им комплименте!

"Дек је све поломио. Факундо је животиња. Лапровитола је кључ који све дефинише. Шта могу да кажем за капитена, шта да кажем. Машина. Невероватно. Машина! Како лепо игра овај тим. Аплауз. Најежио сам се. Какав ужитак. Тако сам поносан на овај тим што се пласирао у полуфинале Светског првенства, поново смо тамо. Невероватна утакмица", написао је Ђинобили.

И опет се ту враћамо на Сколу, 39-годишњег центра који је на уласку у пету деценију живота успео да одигра утакмицу о којој ће се дуго причати.

Генерално је разлика била у томе што је Аргентина била тим за разлику од наших играча који су некако деловали смушено. Ако гледамо појединачни квалитет, Србија је свакако јачи тим са четири НБА играча и то са све Марком Гудурићем који ће наредне сезоне играти у Мемфису.

Аргентина је први тим у овом веку који је прошао у полуфинале без НБА играча и то довољно говори о свему. Није то неки феноменалан састав, али су и са слабијим именима успели да дођу до велике победе и пласмана у полуфинале које ће дуго памтити.

Извор: моззартспорт

ФОТО: ФИБА Баскетбалл

Коментари / 0

Оставите коментар