Đinobili u transu: Skola je mašina!

Dek je sve polomio! Argentina je prvi tim u ovom veku koji je prošao u polufinale bez NBA igrača!

Košarka 11.09.2019 | 08:19
Đinobili u transu: Skola je mašina!
Bio je Manu Đinobili pakao od igrača, osetili su to i naši košarkaši na svojoj koži mnogo puta, a u Kini su naši reprezentativci opet osetili, samo od druge generacije Argentine.

Gaučosi su nam došli glave u četvrtfinalu Mundobasketa, prebili su nas onako kako mi dobijamo naše protivnike, a sve je to oduševilo Đinobilija koji je meč pratio zdušno na društvenim mrežama.

Bukvalno je išao od igrača do igrača i delio im komplimente!

"Dek je sve polomio. Fakundo je životinja. Laprovitola je ključ koji sve definiše. Šta mogu da kažem za kapitena, šta da kažem. Mašina. Neverovatno. Mašina! Kako lepo igra ovaj tim. Aplauz. Naježio sam se. Kakav užitak. Tako sam ponosan na ovaj tim što se plasirao u polufinale Svetskog prvenstva, ponovo smo tamo. Neverovatna utakmica", napisao je Đinobili.

I opet se tu vraćamo na Skolu, 39-godišnjeg centra koji je na ulasku u petu deceniju života uspeo da odigra utakmicu o kojoj će se dugo pričati.

Generalno je razlika bila u tome što je Argentina bila tim za razliku od naših igrača koji su nekako delovali smušeno. Ako gledamo pojedinačni kvalitet, Srbija je svakako jači tim sa četiri NBA igrača i to sa sve Markom Gudurićem koji će naredne sezone igrati u Memfisu.

Argentina je prvi tim u ovom veku koji je prošao u polufinale bez NBA igrača i to dovoljno govori o svemu. Nije to neki fenomenalan sastav, ali su i sa slabijim imenima uspeli da dođu do velike pobede i plasmana u polufinale koje će dugo pamtiti.

Izvor: mozzartsport

FOTO: FIBA Basketball

Komentari / 0

Ostavite komentar