Нису само тројке! “Убили” су Србију у свему осталом…!

А највише вољом и жељом!

Кошарка 10.09.2019 | 20:59
Нису само тројке! “Убили” су Србију у свему осталом…!
Када је на полувремену Аргентина водила 54:49 уз шут за три поена 9/15, деловало је да да ће Србија у другом полувремену вратити ствари на своје место и да Гаучоси неће моћи да живе од шута до краја.

Али била је то оптичка варка.

Аргентина јесте “убијала” Орлове шутем за три поена, али и у многим другом сегментима игре је очитала лецију српској репрезентацији. Екипа без великих звезда са два озбиљна евролигашка играча, неуништивом ветераном Сколом и неколико талентованих имена за која ће тек чути је имала још много решења у игри и поред тог шута за три поена.

На крају, Аргентина је тројке шутирала 12/27 (44 одсто), а Србија 8/28 (29 одсто). Није то баш нека ненадокнадива разлика. Много више брину неке друге ставри.

Против најјаче центарске линије на првенству, Скола и другари су имали 60 одсто у шуту за два поена, Србија 51 одсто. До последњег минута, однос и дефанзивним скоковима је био 24:24 (на крају 27:24 за Србију). Србија је имала 10 офанзивних скокова више (18:8), али узалуд када се то није осетило и када је промашивала поене из другог или трећег напада. Аргентина је после офанзивних скокова постигла 13, Србија само осам поена. Очекивано је било да Србија растури Аргентину под кошем и има 20 скокова више. Уместо тога, однос у поенима из рекета је био 36:36?!

Осим у шуту за три поена, аргентинска бековска линија је и у осталим сегметнима надвисила српску. Кампаца нисмо могли ни ласом да ухватимо. Радио је шта је хтео (18 поена, 12 асистенција и чак шест ухваћених лопти), делио лудачке асистенције.

Аргентина је имала пет асистенција више (22:17), две грешке мање (16:18), била много агресвнија у одбрани и имала две украдене лопте више (10:8). Из контра су Аргентинци постигли 11, Србија само шест поена.

По свему приказаном Аргентина је надвисила Србију која је била боља једино у тим офанзивним скоковима, проценту погођених пенала и блокадама (6:3). Оно што највише боли је што је и поред све статистике, Србију данас победило добро познато аргентинско срце. За које смо морали да будемо спремни…

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар