Nisu samo trojke! “Ubili” su Srbiju u svemu ostalom…!

A najviše voljom i željom!

Košarka 10.09.2019 | 20:59
Nisu samo trojke! “Ubili” su Srbiju u svemu ostalom…!
Kada je na poluvremenu Argentina vodila 54:49 uz šut za tri poena 9/15, delovalo je da da će Srbija u drugom poluvremenu vratiti stvari na svoje mesto i da Gaučosi neće moći da žive od šuta do kraja.

Ali bila je to optička varka.

Argentina jeste “ubijala” Orlove šutem za tri poena, ali i u mnogim drugom segmentima igre je očitala leciju srpskoj reprezentaciji. Ekipa bez velikih zvezda sa dva ozbiljna evroligaška igrača, neuništivom veteranom Skolom i nekoliko talentovanih imena za koja će tek čuti je imala još mnogo rešenja u igri i pored tog šuta za tri poena.

Na kraju, Argentina je trojke šutirala 12/27 (44 odsto), a Srbija 8/28 (29 odsto). Nije to baš neka nenadoknadiva razlika. Mnogo više brinu neke druge stavri.

Protiv najjače centarske linije na prvenstvu, Skola i drugari su imali 60 odsto u šutu za dva poena, Srbija 51 odsto. Do poslednjeg minuta, odnos i defanzivnim skokovima je bio 24:24 (na kraju 27:24 za Srbiju). Srbija je imala 10 ofanzivnih skokova više (18:8), ali uzalud kada se to nije osetilo i kada je promašivala poene iz drugog ili trećeg napada. Argentina je posle ofanzivnih skokova postigla 13, Srbija samo osam poena. Očekivano je bilo da Srbija rasturi Argentinu pod košem i ima 20 skokova više. Umesto toga, odnos u poenima iz reketa je bio 36:36?!

Osim u šutu za tri poena, argentinska bekovska linija je i u ostalim segmetnima nadvisila srpsku. Kampaca nismo mogli ni lasom da uhvatimo. Radio je šta je hteo (18 poena, 12 asistencija i čak šest uhvaćenih lopti), delio ludačke asistencije.

Argentina je imala pet asistencija više (22:17), dve greške manje (16:18), bila mnogo agresvnija u odbrani i imala dve ukradene lopte više (10:8). Iz kontra su Argentinci postigli 11, Srbija samo šest poena.

Po svemu prikazanom Argentina je nadvisila Srbiju koja je bila bolja jedino u tim ofanzivnim skokovima, procentu pogođenih penala i blokadama (6:3). Ono što najviše boli je što je i pored sve statistike, Srbiju danas pobedilo dobro poznato argentinsko srce. Za koje smo morali da budemo spremni…

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar