Немања Бјелица: Извините! Играо сам као ГО**О!

"Оно што могу рећи за нас јесте да смо јеб**о добра група момака и нисмо изгубили јер за себе мислимо да смо арогантни, али нисмо били психички спремни за овај меч", поручио је Немања Бјелица, један од лидера "орлова" послије пораза.  Бјелица на ивици суза: Играо сам као го. . о, али ми смо група је. . но добрих момака! Он уверава да су сви играчи пружили све од себе за пласман у полуфинале, али су то чинили на погрешан начин.

Кошарка 10.09.2019 | 18:27
Немања Бјелица: Извините! Играо сам као ГО**О!
Разочарање на лицима српских играча јасно је видљиво.

Читава нација очекивала је да ће се изабраници Саше Ђорђевића из Кине вратити са златом око врата, да ћемо то заједно прославити на чувеном "Балкону", међутим игра која нас је красила у током припрема и у првим мечевима на турниру - потпуно је нестала када је постало важније.

Србија је против Шпаније и Аргентине одиграла врло лоше, и у одбрани и у нападу, па је сасвим заслужено учешће на Мундобаскету завршила у четвртфиналу.

Послије таквих утакмица најтеже је пронаћи праве ријечи, а уз селектора Ђорђевића на конференцији за медије сједио је Бјелица, који је свјестан да је био у "контра ритму" у претходна два меча, па је највећи дио одговорности преузео на себе.

"Тежак пораз... Желим да се извиним нашим људима и земљи која је вјеровала у нас. Имали смо веома добар тим, али знате како је - овакав тип турнира не значи ништа. Можда смо бољи тим од Аргентине, али они су нам показали и жељели су ову побједу од нас у овом тренутку", казао је Немања Бјелица који је покушавао да пронађе праве ријечи.

"Нисмо били спремни за овај меч, прије свега психички. Ја посебно и зато преузимам одговорност. Јесмо тим, али ја сам један од лидера... Морам рећи играо сам као говно, а они су заслужили ову побједу".

"Оно што могу рећи за нас јесте да смо јеб**о ДОБРА група момака и нисмо изгубили јер за себе мислимо да смо арогантни, да смо нешто посебно, али нисмо били психички спремни за овај меч. Ми играчи. Могу да причам сатима, али овај пораз је јако тежак..."

Видело се да је Немања Бјелица на ивици суза, говорио је о томе колико су труда уложили, али...

"Опет, има важнијих ствари од кошарке и опет морам рећи да смо добра група момака, хтели смо ово да победимо, али покушали смо да победимо на погрешан начин".

"После ко зна колико година смо били фаворити за освајање, али посебно у четвртфиналу морате бити спремни и наша група није била толико 'снажна'... Нећу да кажем да смо некога потценили, нисмо такви, али имали смо баш лош дан.Морамо да се припремимо за следећи меч. Дошли смо овде као тим и можда, можда смо ово хтели на погрешан начин. Нећу рећи да је проблем притисак или еуфорија, знамо како да се носимо са тим, али смо желели на погрешан начин".

"Морамо ово да завршимо јако и да се вратимо кући као тим".

У разговору са српским новинарима, Немања Бјелица је још једном преузео одговорност на себе, па се дотакао "хемије" међу играчима.

"Да причамо о хемији… Нисмо имали никакве проблеме међусобно, иако је можда тако изгледало. Отишли смо на Светско првенство као тим, треба се вратити као тим. Знам да ово боли. Чак и вас, боли мене, навијаче, саиграче… Шта да кажем… Стварно не знам, велика штета. Једноставно, ово је такмичење где не смеш никога да потцениш, али онда ти се све овако окрене", рекао је Немања Бјелица и рекао да добро зна шта се ради после оваквих партија.

"Знам да је наш народ сада фрустриран, несрећан… Наш народ је добар народ, знам да су очекивали и то злато, ми смо стварно веровали, али после овакве игре стварно нисмо заслужили. Играли смо и изгледали бледо и још једном се показало да на овим турнирима екипа са најбољим ростером или једним од најбољих ростера не може да победи ако не игра заједно".
Чија је кривица?

"Ово је искључиво наша кривица, нас ту пар који смо на неки начин и лидери ове екипе… Сви хоћемо да победимо, не кажем, имамо велико срце, борбени смо, али једноставно данас смо изгледали лоше. Дизали смо се, враћали смо се, али направили смо грешке. Играчи који нису убацивали шутеве убацили су неколико тројки…", рекао је Бјелица и потом додао:

"Треба да тренутно колико је могуће извучемо поуку, да видимо како ћемо даље и да завршимо првенство на најбољи могући начин јер смо ми сви добри момци. Нисмо бахати, нисмо кабадахије. Једноставно, изгубили смо, честитам. Људи су плакали кад су завршили меч и могу само да им честитам".

Извор: мондо.рс

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Мицика

10.09.2019 16:45

Србија до Токија, а Токио ко нокија

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милутин

10.09.2019 18:24

Толико о НБА звијездама и играња у репрезентацији Србије. Изгубили од Аргентине а мислили су да ће побједити без проблема. Орлови се усра**.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радомир Лазаревић

10.09.2019 18:34

Ви сте сви брука и највише нанијели лично штету себи. Ја сам странствени навијач и много ми је жао Вас?!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радомир Лазаревић

10.09.2019 18:36

Ви сте сви брука и највише нанијели лично штету себи. Ја сам странствени навијач и много ми је жао Вас?!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зељко

10.09.2019 20:03

Момци главе горе! Немојте клонути духом! Вама је најтеже- жртвовали сте лето надајући се борби за медаљу а десило се ста се десило ... надам се да нећете одустати од репрезентације. Идемо до петог места ... хајде сада растерећено.

ОДГОВОРИТЕ