Nemanja Bjelica: Izvinite! Igrao sam kao GO**O!

"Ono što mogu reći za nas jeste da smo jeb**o dobra grupa momaka i nismo izgubili jer za sebe mislimo da smo arogantni, ali nismo bili psihički spremni za ovaj meč", poručio je Nemanja Bjelica, jedan od lidera "orlova" poslije poraza.  Bjelica na ivici suza: Igrao sam kao go. . o, ali mi smo grupa je. . no dobrih momaka! On uverava da su svi igrači pružili sve od sebe za plasman u polufinale, ali su to činili na pogrešan način.

Košarka 10.09.2019 | 18:27
Nemanja Bjelica: Izvinite! Igrao sam kao GO**O!
Razočaranje na licima srpskih igrača jasno je vidljivo.

Čitava nacija očekivala je da će se izabranici Saše Đorđevića iz Kine vratiti sa zlatom oko vrata, da ćemo to zajedno proslaviti na čuvenom "Balkonu", međutim igra koja nas je krasila u tokom priprema i u prvim mečevima na turniru - potpuno je nestala kada je postalo važnije.

Srbija je protiv Španije i Argentine odigrala vrlo loše, i u odbrani i u napadu, pa je sasvim zasluženo učešće na Mundobasketu završila u četvrtfinalu.

Poslije takvih utakmica najteže je pronaći prave riječi, a uz selektora Đorđevića na konferenciji za medije sjedio je Bjelica, koji je svjestan da je bio u "kontra ritmu" u prethodna dva meča, pa je najveći dio odgovornosti preuzeo na sebe.

"Težak poraz... Želim da se izvinim našim ljudima i zemlji koja je vjerovala u nas. Imali smo veoma dobar tim, ali znate kako je - ovakav tip turnira ne znači ništa. Možda smo bolji tim od Argentine, ali oni su nam pokazali i željeli su ovu pobjedu od nas u ovom trenutku", kazao je Nemanja Bjelica koji je pokušavao da pronađe prave riječi.

"Nismo bili spremni za ovaj meč, prije svega psihički. Ja posebno i zato preuzimam odgovornost. Jesmo tim, ali ja sam jedan od lidera... Moram reći igrao sam kao govno, a oni su zaslužili ovu pobjedu".

"Ono što mogu reći za nas jeste da smo jeb**o DOBRA grupa momaka i nismo izgubili jer za sebe mislimo da smo arogantni, da smo nešto posebno, ali nismo bili psihički spremni za ovaj meč. Mi igrači. Mogu da pričam satima, ali ovaj poraz je jako težak..."

Videlo se da je Nemanja Bjelica na ivici suza, govorio je o tome koliko su truda uložili, ali...

"Opet, ima važnijih stvari od košarke i opet moram reći da smo dobra grupa momaka, hteli smo ovo da pobedimo, ali pokušali smo da pobedimo na pogrešan način".

"Posle ko zna koliko godina smo bili favoriti za osvajanje, ali posebno u četvrtfinalu morate biti spremni i naša grupa nije bila toliko 'snažna'... Neću da kažem da smo nekoga potcenili, nismo takvi, ali imali smo baš loš dan.Moramo da se pripremimo za sledeći meč. Došli smo ovde kao tim i možda, možda smo ovo hteli na pogrešan način. Neću reći da je problem pritisak ili euforija, znamo kako da se nosimo sa tim, ali smo želeli na pogrešan način".

"Moramo ovo da završimo jako i da se vratimo kući kao tim".

U razgovoru sa srpskim novinarima, Nemanja Bjelica je još jednom preuzeo odgovornost na sebe, pa se dotakao "hemije" među igračima.

"Da pričamo o hemiji… Nismo imali nikakve probleme međusobno, iako je možda tako izgledalo. Otišli smo na Svetsko prvenstvo kao tim, treba se vratiti kao tim. Znam da ovo boli. Čak i vas, boli mene, navijače, saigrače… Šta da kažem… Stvarno ne znam, velika šteta. Jednostavno, ovo je takmičenje gde ne smeš nikoga da potceniš, ali onda ti se sve ovako okrene", rekao je Nemanja Bjelica i rekao da dobro zna šta se radi posle ovakvih partija.

"Znam da je naš narod sada frustriran, nesrećan… Naš narod je dobar narod, znam da su očekivali i to zlato, mi smo stvarno verovali, ali posle ovakve igre stvarno nismo zaslužili. Igrali smo i izgledali bledo i još jednom se pokazalo da na ovim turnirima ekipa sa najboljim rosterom ili jednim od najboljih rostera ne može da pobedi ako ne igra zajedno".
Čija je krivica?

"Ovo je isključivo naša krivica, nas tu par koji smo na neki način i lideri ove ekipe… Svi hoćemo da pobedimo, ne kažem, imamo veliko srce, borbeni smo, ali jednostavno danas smo izgledali loše. Dizali smo se, vraćali smo se, ali napravili smo greške. Igrači koji nisu ubacivali šuteve ubacili su nekoliko trojki…", rekao je Bjelica i potom dodao:

"Treba da trenutno koliko je moguće izvučemo pouku, da vidimo kako ćemo dalje i da završimo prvenstvo na najbolji mogući način jer smo mi svi dobri momci. Nismo bahati, nismo kabadahije. Jednostavno, izgubili smo, čestitam. Ljudi su plakali kad su završili meč i mogu samo da im čestitam".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Micika

10.09.2019 18:45

Srbija do Tokija, a Tokio ko nokija

ODGOVORITE
Name

Milutin

10.09.2019 20:24

Toliko o NBA zvijezdama i igranja u reprezentaciji Srbije. Izgubili od Argentine a mislili su da će pobjediti bez problema. Orlovi se usra**.

ODGOVORITE
Name

Radomir Lazarević

10.09.2019 20:34

Vi ste svi bruka i najviše nanijeli lično štetu sebi. Ja sam stranstveni navijač i mnogo mi je žao Vas?!!!

ODGOVORITE
Name

Radomir Lazarević

10.09.2019 20:36

Vi ste svi bruka i najviše nanijeli lično štetu sebi. Ja sam stranstveni navijač i mnogo mi je žao Vas?!!!

ODGOVORITE
Name

Zeljko

10.09.2019 22:03

Momci glave gore! Nemojte klonuti duhom! Vama je najteže- žrtvovali ste leto nadajući se borbi za medalju a desilo se sta se desilo ... nadam se da nećete odustati od reprezentacije. Idemo do petog mesta ... hajde sada rasterećeno.

ODGOVORITE