СДС тражи да се достави извјештај о загађењу

Из Српске демократске странке траже од надлежних институција да широј јавности шаљу мјесечни извјештај о резултатима рада на случају изливања канцерогеног уља пиралена у земљиште у пословној зони Инцел. Како кажу из градског одбора СДС–а, информације које се дају у јавност су штуре, а сиатуација алармантна.

Република Српска 10.09.2019 | 17:21
СДС тражи да се достави извјештај о загађењу
"Неопходно је да знамо на који начин се троше средства за санацију загађеног земљишта, те да имамо мјесечне извјештаје о резултатима рада санације посљедица које је узроковало канцерогено уље пирален." рекао је Славко Грбић, предсједник градског одбора СДС-а Бањалука.

 Осим информације коју су недавно дали међународни експерти да је загађено првих 25 центиметара земљишта у Пословној зони у Бањалуци, грађани имају премало знања како да се заштите од евентуалних посљедица изливања пиралена, упозоравају из Центра за животну средину.

"Уколико не будемо задовољни информацијама које добијемо од тих међународних експерата, ми такође планирамо направити скуп са стручњацима да бисмо добили праве информације." поручују из Центра за животну средину.

Међународни експерти обишли су Пословну зону Инцел крајем августа ове године. Они су поручили да подземне воде на нивоу загађености земљишта од 25 центиметара нису угрожене, али да ће ипак први детаљнији извјештај направити у новембру. Цјелокупан пројекат финансира УНДП са 300 хиљада долара, које је обезбједио министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић.

Канцерогено уље пирален откривено је у марту ове године, када је избио пожар у Пословној зони, иако су представници Европске уније још прије 14 година упозоравали власти на опасност од пиралена.БН ТВ

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Јаффа

10.09.2019 18:06

Шта ће им фризирани извјештај? Што не траже истину?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свједок

10.09.2019 18:13

Ко да вам да информацију,? Надлежне институције, које су све криле!? Ништа народ њима не вјерује, они су обични лажови, шљамови. Због својих личних интереса свјесно одобравају сва загађења.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Знали у ЕУ још давне 2005?!!! Само Власт и “Стручњаци” немају појма

10.09.2019 19:44

Канцерогено уље пирален откривено је у марту ове године, када је избио пожар у Пословној зони, иако су представници Европске уније још прије 14 година упозоравали власти на опасност од пиралена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

10.09.2019 23:47

И ако буде извјестај, бице касније и бице благ.

ОДГОВОРИТЕ