Ефес добио трку са Фенером: Потписао Синглтон!

Атаман и Ефес пронашли замену за повређеног Моермана, стигао искусни Амер.  Првак Турске ангажовао је некадашњег крилног центра Барселоне, Панатинаикоса и Локомотиве Кубањ.

Кошарка 13.09.2019 | 14:01
Ефес добио трку са Фенером: Потписао Синглтон!
Анадолу Ефес је добио велико појачање. Уговор на годину дана са турским шампионом је данас потписао Крис Синглтон. Уз опцију да сарадња буде настављена на још годину дана ако обе стране буду задовољне.

Сингтлон долази као слободан играч пошто му је истекла сарадња са Барселономон, а Каталонци су решили да му не понуде продужетак. Од почетка овог лета се Синглтон помињао као жеља Анадолу Ефеса, али и градског ривала Фенербахчеа. На крају је Ефес победио и осигурао потпис америчког крилног центра.

Синглтон има 29 године и пре Барселоне је играо за Панатинаикос, Локомотиву Кубањ, Вашингтон Визардсе уз кратке изглете у кинеску кошарку. Претходне сезоне је за Барселону бележио осам поена и 4,4, скока у просеку на евролигашким мечевима.

Он је друго велико појачања Ефеса, пошто је претходно дошао и крилни центар Ерик Питерс из ЦСКА. Они су попунили рупе настале одласцима Брука Мотума у Валенсију и Дерика Брауна у Црвену звезду.

Крис Синглтон (29 година, 206 цм) нова је "четворка" Анадолу Ефеса, са којим је потписао уговор на "1+1" сезону.

Синглтон је професионалну каријеру почео у Вашингтон Визардсима (2011-2014), а последње четири сезоне је провео у Европи, све у евролигашким клубовима - Локомотиви Кубањ, са којом је 2016. дошао до Фајнал фора, Панатинаикосу и у Барселони код Светислава Пешића.

Након две сезоне са двоцифреним учинком у елитном континенталном такмичењу, у Барси му је статистика опала на 8,0 поена и 4,4 скокова за 25 минута по утакмици.

Каталонци су пролетос после две године успели да уђу у Топ 8 Евролиге, али су у плеј-оф серији за одлазак на Фајнал фор елиминисани од Ефеса, испоставиће се - новог Синглтоновог клуба.

Тренер Ергин Атаман имаће важну улогу за њега посебно у првом делу сезоне, с обзиром на то да ће се стартна "четворка" Адријан Моерман још два до три месеца опорављати од операције скочног зглоба.

Предвођен Василијем Мицићем и Шејном Ларкином, Ефес је минуле сезоне постао вицешампион Европе и прекинуо доминацију Фенербахчеа у првенству Турске.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

ФОТО: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар