Efes dobio trku sa Fenerom: Potpisao Singlton!

Ataman i Efes pronašli zamenu za povređenog Moermana, stigao iskusni Amer.  Prvak Turske angažovao je nekadašnjeg krilnog centra Barselone, Panatinaikosa i Lokomotive Kubanj.

Košarka 13.09.2019 | 14:01
Efes dobio trku sa Fenerom: Potpisao Singlton!
Anadolu Efes je dobio veliko pojačanje. Ugovor na godinu dana sa turskim šampionom je danas potpisao Kris Singlton. Uz opciju da saradnja bude nastavljena na još godinu dana ako obe strane budu zadovoljne.

Singtlon dolazi kao slobodan igrač pošto mu je istekla saradnja sa Barselonomon, a Katalonci su rešili da mu ne ponude produžetak. Od početka ovog leta se Singlton pominjao kao želja Anadolu Efesa, ali i gradskog rivala Fenerbahčea. Na kraju je Efes pobedio i osigurao potpis američkog krilnog centra.

Singlton ima 29 godine i pre Barselone je igrao za Panatinaikos, Lokomotivu Kubanj, Vašington Vizardse uz kratke izglete u kinesku košarku. Prethodne sezone je za Barselonu beležio osam poena i 4,4, skoka u proseku na evroligaškim mečevima.

On je drugo veliko pojačanja Efesa, pošto je prethodno došao i krilni centar Erik Piters iz CSKA. Oni su popunili rupe nastale odlascima Bruka Motuma u Valensiju i Derika Brauna u Crvenu zvezdu.

Kris Singlton (29 godina, 206 cm) nova je "četvorka" Anadolu Efesa, sa kojim je potpisao ugovor na "1+1" sezonu.

Singlton je profesionalnu karijeru počeo u Vašington Vizardsima (2011-2014), a poslednje četiri sezone je proveo u Evropi, sve u evroligaškim klubovima - Lokomotivi Kubanj, sa kojom je 2016. došao do Fajnal fora, Panatinaikosu i u Barseloni kod Svetislava Pešića.

Nakon dve sezone sa dvocifrenim učinkom u elitnom kontinentalnom takmičenju, u Barsi mu je statistika opala na 8,0 poena i 4,4 skokova za 25 minuta po utakmici.

Katalonci su proletos posle dve godine uspeli da uđu u Top 8 Evrolige, ali su u plej-of seriji za odlazak na Fajnal for eliminisani od Efesa, ispostaviće se - novog Singltonovog kluba.

Trener Ergin Ataman imaće važnu ulogu za njega posebno u prvom delu sezone, s obzirom na to da će se startna "četvorka" Adrijan Moerman još dva do tri meseca oporavljati od operacije skočnog zgloba.

Predvođen Vasilijem Micićem i Šejnom Larkinom, Efes je minule sezone postao vicešampion Evrope i prekinuo dominaciju Fenerbahčea u prvenstvu Turske.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

FOTO: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar