СП: Вучевић поносан на Црну Гору!

Дали смо све од себе. . .  Репрезентативац Црне Горе и кошаркаш Орландо Меџика сумирао је утиске после првог учешћа Црне Горе на Светском првенству у Кини.

Кошарка 11.09.2019 | 13:23
СП: Вучевић поносан на Црну Гору!
Није успела репрезентација Црне Горе да се боље представи на дебију на светској сцени, али лидер тима Никола Вучевић је упркос свему поносан на његов тим.

Изабраници Звездана Митровића су у првој групној фази забележили сва три пораза, у конкуренцији Грчке, Новог Зеланда и Бразила. Ипак, у класификацији тимова од 17. до 32. места, Црногорци су успели да упишу историјску победу у првом наступу на Мундобаскету, савладавши Јапан 80:65 и тако освојивши 25. место на турниру.

"Поносан сам, дали смо све од себе. Можда је могло и боље, али када дате све од себе што смо ми урадили, онда нема простора за туговање и кајање", рекао је Вучевић, а преносе црногорске Вијести.

"Недостајало нам је искуства и среће. Против Грчке нисмо били спремни психички, а против Новог Зеланда смо много енергије утрошили да би стигли заостатак, затим пропустили шансу да стекнемо и предност. Да смо победили Нови Зеланд, сигурно би све било другачије, али…", истакао је 28-годишњи центар.

"Били смо у јакој групи, можда и најјачој на Светском првенству. Свако свакога је могао да добије, на крају смо ми најгоре прошли, али шта је ту је. На крају треба бити и реалан. Дебитовали смо на Мундобаскету, многи наши играчи немају главне улоге у својим тимовима, а у репрезентацији су носиоци игре. Такође, имамо и младе играче, а ово је за њих, као и све нас велико искуство. Морам да нагласим да ми било велико задовољство да будем део репрезентације и учесник Светског првенства, првог у историји Црне Горе", закључио је Вучевић.

Црну Гору врло брзо очекују нови изазови. Селектору Митровићу је истекао уговор и челници савеза би требало да потраже новог стручњака на његовом месту. Такође, ближе се и квалификације за Европско првенство 2021. године, у којим Црна Гора неће моћи да рачуна на играче из Евролиге и НБА лиге.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар