SP: Vučević ponosan na Crnu Goru!

Dali smo sve od sebe. . .  Reprezentativac Crne Gore i košarkaš Orlando Medžika sumirao je utiske posle prvog učešća Crne Gore na Svetskom prvenstvu u Kini.

Košarka 11.09.2019 | 13:23
SP: Vučević ponosan na Crnu Goru!
Nije uspela reprezentacija Crne Gore da se bolje predstavi na debiju na svetskoj sceni, ali lider tima Nikola Vučević je uprkos svemu ponosan na njegov tim.

Izabranici Zvezdana Mitrovića su u prvoj grupnoj fazi zabeležili sva tri poraza, u konkurenciji Grčke, Novog Zelanda i Brazila. Ipak, u klasifikaciji timova od 17. do 32. mesta, Crnogorci su uspeli da upišu istorijsku pobedu u prvom nastupu na Mundobasketu, savladavši Japan 80:65 i tako osvojivši 25. mesto na turniru.

"Ponosan sam, dali smo sve od sebe. Možda je moglo i bolje, ali kada date sve od sebe što smo mi uradili, onda nema prostora za tugovanje i kajanje", rekao je Vučević, a prenose crnogorske Vijesti.

"Nedostajalo nam je iskustva i sreće. Protiv Grčke nismo bili spremni psihički, a protiv Novog Zelanda smo mnogo energije utrošili da bi stigli zaostatak, zatim propustili šansu da steknemo i prednost. Da smo pobedili Novi Zeland, sigurno bi sve bilo drugačije, ali…", istakao je 28-godišnji centar.

"Bili smo u jakoj grupi, možda i najjačoj na Svetskom prvenstvu. Svako svakoga je mogao da dobije, na kraju smo mi najgore prošli, ali šta je tu je. Na kraju treba biti i realan. Debitovali smo na Mundobasketu, mnogi naši igrači nemaju glavne uloge u svojim timovima, a u reprezentaciji su nosioci igre. Takođe, imamo i mlade igrače, a ovo je za njih, kao i sve nas veliko iskustvo. Moram da naglasim da mi bilo veliko zadovoljstvo da budem deo reprezentacije i učesnik Svetskog prvenstva, prvog u istoriji Crne Gore", zaključio je Vučević.

Crnu Goru vrlo brzo očekuju novi izazovi. Selektoru Mitroviću je istekao ugovor i čelnici saveza bi trebalo da potraže novog stručnjaka na njegovom mestu. Takođe, bliže se i kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2021. godine, u kojim Crna Gora neće moći da računa na igrače iz Evrolige i NBA lige.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar