Након златних девојака и одбојкаши Србије крећу на ЕП!

Момци, желимо вам исто! Изабраници селектора Слободана Ковача у четвртак у Бриселу почињу наступ на шампионату Старог континента.

Остали спортови 10.09.2019 | 22:15
Након златних девојака и одбојкаши Србије крећу на ЕП!
Након сјајног успеха одбојкашица на Европском првенству, где су одбраниле титулу првака, на првенство Старог континента путују и одбојкаши.

Селектор Слободан Ковач одредио је тим за шампионат који ће се одржати од 12. до 29. септембра у четири земље - Холандији, Белгији, Француској и Словенији.

Србија у среду путује у Брисел, где ће почети такмичење на Европском првенству у групи Б против селекција Немачке, Словачке, Шпаније, Аустрије и Белгије.

Србију ће представљати техничари: Никола Јововић и Вук Тодоровић, коректори: Александар Атанасијевић и Дражен Лубурић, либера: Невен Мајсторовић и Никола Пековић, блокери: Срећко Лисинац, Марко Подрашчанин, Петар Крсмановић и Александар Околић, примачи: Урош Ковацевић, Марко Ивовић, Немања Петрић и Лазар Ћировић.

Одбојкаши ће први меч у групи Б у Бриселу играти против Немачке, у петак од 15 сати, док ће све преостале утакмице одиграти у Антверпену.

Србија ће други меч групне фазе одгирати у недељу против Словачке (18.30), а трећи у понедељак против Шпаније (20.30). Наредна утакмица изабранике Слободана Ковача очекује у среду против Белгије (20.30), а последњи у четвртак против Аустрије (20.30).

Пласман у осмину финала избориће по четири најбоље селекције из четири групе, а Србија ће се укрстити са групом Д у којој ће наступати Чешка, Естонија, Црна Гора, Холандија, Пољска и Украјина.

Србија се на последњем Европском првенству, одиграном 2017. године окитила бронзаном медаљом, а највећи успех забележен је 2011. када је освојено злато. Са шампионата Старог континента Србија има још три бронзане медаље.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар