Nakon zlatnih devojaka i odbojkaši Srbije kreću na EP!

Momci, želimo vam isto! Izabranici selektora Slobodana Kovača u četvrtak u Briselu počinju nastup na šampionatu Starog kontinenta.

Ostali sportovi 10.09.2019 | 22:15
Nakon zlatnih devojaka i odbojkaši Srbije kreću na EP!
Nakon sjajnog uspeha odbojkašica na Evropskom prvenstvu, gde su odbranile titulu prvaka, na prvenstvo Starog kontinenta putuju i odbojkaši.

Selektor Slobodan Kovač odredio je tim za šampionat koji će se održati od 12. do 29. septembra u četiri zemlje - Holandiji, Belgiji, Francuskoj i Sloveniji.

Srbija u sredu putuje u Brisel, gde će početi takmičenje na Evropskom prvenstvu u grupi B protiv selekcija Nemačke, Slovačke, Španije, Austrije i Belgije.

Srbiju će predstavljati tehničari: Nikola Jovović i Vuk Todorović, korektori: Aleksandar Atanasijević i Dražen Luburić, libera: Neven Majstorović i Nikola Peković, blokeri: Srećko Lisinac, Marko Podraščanin, Petar Krsmanović i Aleksandar Okolić, primači: Uroš Kovacević, Marko Ivović, Nemanja Petrić i Lazar Ćirović.

Odbojkaši će prvi meč u grupi B u Briselu igrati protiv Nemačke, u petak od 15 sati, dok će sve preostale utakmice odigrati u Antverpenu.

Srbija će drugi meč grupne faze odgirati u nedelju protiv Slovačke (18.30), a treći u ponedeljak protiv Španije (20.30). Naredna utakmica izabranike Slobodana Kovača očekuje u sredu protiv Belgije (20.30), a poslednji u četvrtak protiv Austrije (20.30).

Plasman u osminu finala izboriće po četiri najbolje selekcije iz četiri grupe, a Srbija će se ukrstiti sa grupom D u kojoj će nastupati Češka, Estonija, Crna Gora, Holandija, Poljska i Ukrajina.

Srbija se na poslednjem Evropskom prvenstvu, odigranom 2017. godine okitila bronzanom medaljom, a najveći uspeh zabeležen je 2011. kada je osvojeno zlato. Sa šampionata Starog kontinenta Srbija ima još tri bronzane medalje.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar