Здравље из ђумбира

О лековитим својствима ђумбира вероватно сте чули многе хвалоспеве.

Здравље 10.09.2019 | 10:42
Здравље из ђумбира
Познато је да ђумбир садржи калијум, бакар, магнезијум и друге минерале. То је зачин пун ароме и оштрине и увек наглашава јело када га једном додате. С обзиром на свестраност састојака, ђумбир можете да укључите у исхрану на различите начине. Можете да га додате у поврц́е, супе или да направите смути од ђумбира. Један од начина конзумирања је да направите напитак од ђумбира, са водом или чај од ђумбира. Противупална својства ђумбира помажу у борби против многих болести и нуде невероватне здравствене користи, укључујуц́и и неке од следећих.

Боља пробава
Ако започињете свој дан са водом од ђумбира можете да ојачате пробавни систем. Вода са ђумбиром помаже у спречавању проблема са пробавом, мучнином и горушицом, пише Ствар укуса. Вода ђумбира помешана са кафеном кашиком сока менте, кашиком меда и лимуновим соком такође може да олакша јутарње мучнине током трудноц́е, ако их имате.

Појачава имуни систем
Ђумбир омогућава здраво знојење и греје током хладних дана. Произведени зној помаже детоксикацији. Зној садржи моц́но средство за борбу против клица које може да помогне у борби против инфекција.

Помаже да смршате
Пијење воде од ђумбира ујутро регулише ниво шец́ера у крви и контролише нагон за јелом. Ђумбир помаже да се побољша способност потрошње масноц́е у организму, што помаже код губитка килограма.

Смањује упалу 
Противупална својства ђумбира помажу у смањењу болова у зглобовима због артритиса или остеоартритиса. Такође смањује мигрене. Људи који пате од нелагоде у мишиц́има могу да добију олакшање од болова или отицања.

Штити од Алцхајмера и снижава холестерол
Људи који пате од ове болести имају проблем са памц́ењем, размишљањем и понашањем – она утиче на централни нервни систем. Ђумбир помаже успоравању разградње ц́елија. Антиоксидантна својства ђумбира помажу у борби против упала које се јављају у мозгу. Студија је испитала ефекте ђумбира и открила да он значајно смањује ниво холестерола и триглицерида. Такође, низак холестерол значи смањење здравствених проблема као што су срчани удар, срчане болести и мождани удар.

Побољшава здравље ваше коже и косе
Ђумбир садржи антиоксиданте и витамине који кожи дају природан сјај. Присуство витамина А и Ц у ђумбиру такође побољшава текстуру косе. Такође, антибактеријска својства ђумбира помажу у лечењу и заштити коже од многих кожних болести.

Новости
фото:интернет

 
 

Коментари / 0

Оставите коментар