СП: Шпанци обезбједили лакши пут, Пољаци не мисле тако...

Други четвртфинални дуел дана биће одигран у Шангају.

Кошарка 10.09.2019 | 13:23
СП: Шпанци обезбједили лакши пут, Пољаци не мисле тако...
Статистика заиста некада јесте као бикини, али бројке ипак најчешће не лажу. А оне кажу да су Шпанци и Пољаци у готово свим статистичким категоријама за сада у потпуности изједначени. Да ли ће таква бити и данашња борба у оквиру њиховог четвртфиналног меча, остаје нам да видимо.

Заиста, бројке пред ову утакмицу кажу да Шпанија шута само за који проценат боље од Пољака у досадашњем току првенства. У шуту из рекета, Фурија има 55,9% успешности, док Пољаци имају 51,7%, а са дистанце је та разлика још мања - 31% имају Шпанци, док 29,9% има селекција са истока Европе. Када говоримо о бацањима, ту су готово идентични - 75,3% шутају Шпанци са линије за слободњаке, док Пољаци погађају у 74,6%.

Не зауставља се егал само на шуту, већ се може рећи да влада и у осталим статистичким категоријама. Тако су две репрезентације потпуно поравнате у броју дефанзивних скокова у досадашњем делу шампионата (имају их по 27 у просеку), а Шпанци беже Пољацима за само два офанзивна скока у просеку по утакмици. Уз то имају две крађе више, пет асистенција више, али и једну изгубљену лопту мање. Међутим, изједначени су када погледамо ка блокадама и фауловима.

Међутим, јасно је да ће много зависити од шпанске одбране. Фурија је игра најбоље на овом Светском шампионату за сада и у просеку ривалима допушта само 63,8 поена по утакмици. Пољаци, са друге стране, играју крајње тврдо и дефинитивно ће морати да се „повампире“ и загризу у офанзиви, не би ли дошли до победе.

О играчима ове две репрезентације дефинитивно не треба трошити превише речи. Јасно је да ће у селекцији Пољске највише све зависити од Матеуша Понитке, Ејџеја Слотера и Адама Вашчинског. Њих тројица су против Аргентинаца збирно имала веома лоше вече. Заправо, само је Слотер био двоцифрен, док је Вашчински уписао шест поена, а Понитка је завршио са четири поена.

Фурија може да пуца из готово свих оружја, то је апсолутно јасно свима у селекцији Пољске. Кошаркаши никако неће смети да оставе самог Марка Гасола под кошем, а константно ће се плашити тројки Серхија Љуља. Када додамо да су ту још Рики Рубио, Руди Фернандез, Вили и Хуанчо Ернангомез онда је јасно да мира неће бити.

Победник овог четвртфиналног дуела ће у полуфиналу играти против победника меча између Аустралије и Чешке, који је на програму сутра у Шангају.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар