SP: Španci obezbjedili lakši put, Poljaci ne misle tako...

Drugi četvrtfinalni duel dana biće odigran u Šangaju.

Košarka 10.09.2019 | 13:23
SP: Španci obezbjedili lakši put, Poljaci ne misle tako...
Statistika zaista nekada jeste kao bikini, ali brojke ipak najčešće ne lažu. A one kažu da su Španci i Poljaci u gotovo svim statističkim kategorijama za sada u potpunosti izjednačeni. Da li će takva biti i današnja borba u okviru njihovog četvrtfinalnog meča, ostaje nam da vidimo.

Zaista, brojke pred ovu utakmicu kažu da Španija šuta samo za koji procenat bolje od Poljaka u dosadašnjem toku prvenstva. U šutu iz reketa, Furija ima 55,9% uspešnosti, dok Poljaci imaju 51,7%, a sa distance je ta razlika još manja - 31% imaju Španci, dok 29,9% ima selekcija sa istoka Evrope. Kada govorimo o bacanjima, tu su gotovo identični - 75,3% šutaju Španci sa linije za slobodnjake, dok Poljaci pogađaju u 74,6%.

Ne zaustavlja se egal samo na šutu, već se može reći da vlada i u ostalim statističkim kategorijama. Tako su dve reprezentacije potpuno poravnate u broju defanzivnih skokova u dosadašnjem delu šampionata (imaju ih po 27 u proseku), a Španci beže Poljacima za samo dva ofanzivna skoka u proseku po utakmici. Uz to imaju dve krađe više, pet asistencija više, ali i jednu izgubljenu loptu manje. Međutim, izjednačeni su kada pogledamo ka blokadama i faulovima.

Međutim, jasno je da će mnogo zavisiti od španske odbrane. Furija je igra najbolje na ovom Svetskom šampionatu za sada i u proseku rivalima dopušta samo 63,8 poena po utakmici. Poljaci, sa druge strane, igraju krajnje tvrdo i definitivno će morati da se „povampire“ i zagrizu u ofanzivi, ne bi li došli do pobede.

O igračima ove dve reprezentacije definitivno ne treba trošiti previše reči. Jasno je da će u selekciji Poljske najviše sve zavisiti od Mateuša Ponitke, Ejdžeja Slotera i Adama Vaščinskog. Njih trojica su protiv Argentinaca zbirno imala veoma loše veče. Zapravo, samo je Sloter bio dvocifren, dok je Vaščinski upisao šest poena, a Ponitka je završio sa četiri poena.

Furija može da puca iz gotovo svih oružja, to je apsolutno jasno svima u selekciji Poljske. Košarkaši nikako neće smeti da ostave samog Marka Gasola pod košem, a konstantno će se plašiti trojki Serhija Ljulja. Kada dodamo da su tu još Riki Rubio, Rudi Fernandez, Vili i Huančo Ernangomez onda je jasno da mira neće biti.

Pobednik ovog četvrtfinalnog duela će u polufinalu igrati protiv pobednika meča između Australije i Češke, koji je na programu sutra u Šangaju.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar