Максимовић: Готово је, припремамо се за бараж!

Дефанзивац Србије Никола Максимовић рекао да нико у табору “орлова” не гаји илузије да би до краја квалификација за ЕУРО 2020 могло да се догоди чудо.

Фудбал 10.09.2019 | 17:30
Максимовић: Готово је, припремамо се за бараж!
Никола Максимовић послије дуже времена вратио се у репрезентацију Србије и одмах се нашао у стартној постави “орлова” који су доживјели тежак пораз од Португала.

Репрезентативци Србије нису  могли да заустави расположене прваке Европе предвођене Бернардом Силвом и Кристијаном Роналдом.

У интервјуу за агенцију Анадолија Максимовић открива да нико у табору ”орлова” не гаји илузије да би до краја квалификација могло да се догоди чудо.

"Доживјели смо болан пораз у Београду. Нико није очекивао тако отворену утакмицу и чак шест голова. Причали смо данима и упозоравали да играмо против озбиљног ривала који је актуелни европски првак и освајач Лиге нација. Знали смо да неће бити лако и да нам тај дуел може одредити даљи ток квалификација. Нажалост, изгубили смо и сада се окрећемо плеј-офу Лиге нација. Разговарали смо ова два дана између себе, имали смо састанак и са селектором, јако је битно да прихватимо реалност и да констатујемо да су шансе за директан пласман минималне. Морамо већ од меча против Луксембурга да се припремамо за март и за те одлучујуће дуеле у баражу за Европско првенство“, истакао је Максимовић.

Србија је у посљедње двије утакмице примила девет голова, а највише брину грешке и неспоразуми дефанзивних играча који су кумовали готово сваком поготку Португалаца на стадиону Црвене звезде.

"Проблем је што нама на сваком окупљању недостаје неки играч из задње линије. Да ли су у питању повреде или неки други разлози, уопште није важно. Поента је да нам никако не полази за руком да иста ’четворка’ повеже неколико утакмица, да се упознају и да буду усаглашени. Сви знамо како то функционише у клубовима и колико је битно да тај дефанзивни ред буде уигран. Тешко је селектору, тешко је свима нама. Ја сам против Португала играо десног бека, што није моја природна позиција. Шеф је имао идеју да почнемо мало дефанзивније, али се испоставило да смо цијелу утакмицу јурили резултат. Док је било 0:0, дјеловало је да држимо све под контролом. Мало нас је пресјекао тај први гол који је Карваљо дао стицајем несрећних околности. Рекао бих случајно. Послије је било јако тешко да се вратимо у меч“, казао је Максимовић.

Пред полазак српске експедиције за Луксембург, спортски директор репрезентације Владимир Матијашевић је изјавио да фудбалери треба да се угледају на одбојкашице и да буду ”више група” уколико желе на Европско првенство.

„Мислим да фудбал не може да се пореди ни са једним другим спортом. Ни са кошарком, ни са одбојком. Тачно је да су све то колективни спортови, али кошаркаши и одбојкаши имају много више времена да се припреме за турнире и такмичења. Ми се окупимо на четири, пет дана и одмах играмо важну утакмицу. У посљедњих 10 година промијенили смо 10 селектора, стално се навикавамо на неки нови систем игре. Слажем се да морамо да будемо ’група’, радићемо на томе и битно је да не клонемо духом послије два лоша резултата. Памет у главу и максимална концентрација на обавезе у марту, почев од ова четири меча у финишу квалификација“, сматра Максимовић.

Нема много информација о репрезентацији Луксембурга.

"Нисмо ни имали времена да их детаљно анализирамо. Будимо реални, није битно шта они могу, већ колико смо ми способни да заборавимо Португал и одиграмо једну добру утакмицу. Надам се да ће на психичком и физичком плану бити све у реду и да ћемо са три бода повратити пољуљано самопоуздање“, нагласио је Максимовић.

По повратку из Луксембурга, Николу очекују нови изазови у италијанском првенству. Његов саиграч из репрезентације, Сергеј Милинковић-Савић је изјавио да је куцнуо час да неко коначно скине Јувентус са трона.

"Очекује нас врло неизвјесна трка за титулу. Мислим да Јуве није више толико доминантан у односу на остале екипе. Имаће равноправне ривале у Интеру, Наполију, Роми... чак и у Сергејевом Лацију који је кренуо добро и има велике амбиције. Све те екипе имају врло компликован распоред на почетку првенства и вјероватно ћемо послије десетак кола знати колико ове прогнозе имају основа. Сигуран сам да ће узбуђења потрајати до саме завршнице шампионата и да Јувентус неће као претходних сезона већ у децембру славити шампионску титулу“, мишљења је фудбалер Наполија Максимовић.

Наполи је у љетном прелазном року додатно ојачао посљедњу линију довођењем искусног Грка из Роме Маноласа, али је у прва два кола примио чак седам голова.

"Звучи невјероватно јер смо у посљедњих пар сезона редовно били екипа са најмање примљених голова у Италији. Манолас је одличан штопер, али треба му времена да се адаптира на нову средину. Сусреће се са стварима које раније није радио. Други проблем је што се Кулибали прикључио екипи тек 16. августа, јер је био на Купу Африке. Ја сам за сада прва алтернатива, али постоји могућност да у Лиги шампиона заиграмо сва тројица од првог минута. Очекујем да послије ове репрезентативне паузе, Наполи уђе у серију побједа и истакне кандидатуру за титулу. Добро је што су се неки пропусти у одбрани десили сада на почетку првенства, има времена да све то исправимо. Сигурно је да нећемо одустати од нашег препознатљивог стила који подразумијева офанзиву и диктирање ритма током свих 90 минута“, рекао је Максимовић.

Послије шокантне завршнице дербија у Торину, Кјелини је са штакама сишао на терен да утјеши главног трагичара Кулибалија, стријелца невјероватног аутогола који је ријешио питање побједника.

"Њему је било најтеже. Ради се о вансеријском дефанзивцу. Морам признати да је више он тјешио нас, него ми њега послије у свлачионици. То довољно говори о његовом менталитету и класи. Велики је то шок када се у Торину изгуби утакмица на тај начин у посљедњој секунди. Имамо сјајну атмосферу у екипи и један пораз нас неће много пореметити. Идемо даље“, рекао је Максимовић.

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Балетани

10.09.2019 16:59

Проблем је сто сте ви умишљене звијезде и балетани а не озбиљни играчи. Зградили сте ми фудбалску репрезентацију за сва времена. Нема вам Хрвати буду идоли, тако се бодо за свој тим.

ОДГОВОРИТЕ