Французи се не предају: Док Амери не докажу да су најбољи...

. . . ми смо живи! Али су разочарани због пораза и путовања.

Кошарка 10.09.2019 | 17:11
Французи се не предају: Док Амери не докажу да су најбољи...
Тас на ваги је за длаку превагнуо на страну Аустралије и послао Француску у тежи део костура Мундобаскета. У вероватно најбољој утакмици досадашњег дела Светског првенства, Аустралија је савладала Французе и послала их у четвртфиналу на Американце.

А мало је недостајало да меч превагне у корист Француза. Имали су напад за победу…

“Одиграли смо невероватан меч. Чак и изнад мојих очекивања. У првом полувремену смо били одлични у одрбани и тако покрили мекан напад. После тога нам је прорадио шут, али утакмица је отишла у потпуно лудом смеру. У кошарци је напад увек корак испред одбране, а тако је било и данас. Ипак, било је доста позитивних ствари за нас у овом мечу. За неког неутралног навијача, то је била утакмица за уживање. Ипак, за нас је ово срцесламајући пораз који има озбиљне последице”, рекао је француски селектор Венсан Коле после меча.

Аустралијанци су отишли на Чехе у четвртфиналу, Французи морају на Американце.

“Не кривим никога, честитао сам мојим играчим после утакмице. Рекао сам им да не спуштају главе и да морамо реагујемо јако брзо. Очигледно је да нећемо бити фаворити против Американаца који су најјача екипа на турниру. Али док то не докажу на терену против нас, живи смо”, каже Коле.

Додатни проблем је што Французи морају из Нанџинга у 1.300 километара удаљени Донгуан где их већ чекају Американци који су се тамо преселили из оближњег Шенжена (70 километара удаљености).

“То је оно што ме брине. Овај распоред је потпуно луд.  Хвала организаторима што нас враћају у Шенжен, одакле опет имамо дуг пут аутобусом до Донгуана. Биће неопходно да некако савладамо умор од путовања с обзиром да су Американци спремни и одморни на истом месту. Даћемо све од себе да учинимо немогуће. Американци су физички недодирљиви на такмичењу и биће нам потребне јаке ноге да им парирамо”, рекао је Коле.  

И плејмејкер Нандо де Коло није био задовољан.

“Лепо је што смо дали 98 поена, али не ваља што смо примили 100. Одбрана је била једини проблем. Када смо се добро кретали, успевали смо да их зауставимо. Али и код најмањег опшутања, они су нас кажњавали. Сада морамо да идемо преко Американаца”, поручио је Де Коло.

Извор: моззартспорт

ФОТО: ФИБА

Коментари / 0

Оставите коментар