Francuzi se ne predaju: Dok Ameri ne dokažu da su najbolji...

. . . mi smo živi! Ali su razočarani zbog poraza i putovanja.

Košarka 10.09.2019 | 17:11
Francuzi se ne predaju: Dok Ameri ne dokažu da su najbolji...
Tas na vagi je za dlaku prevagnuo na stranu Australije i poslao Francusku u teži deo kostura Mundobasketa. U verovatno najboljoj utakmici dosadašnjeg dela Svetskog prvenstva, Australija je savladala Francuze i poslala ih u četvrtfinalu na Amerikance.

A malo je nedostajalo da meč prevagne u korist Francuza. Imali su napad za pobedu…

“Odigrali smo neverovatan meč. Čak i iznad mojih očekivanja. U prvom poluvremenu smo bili odlični u odrbani i tako pokrili mekan napad. Posle toga nam je proradio šut, ali utakmica je otišla u potpuno ludom smeru. U košarci je napad uvek korak ispred odbrane, a tako je bilo i danas. Ipak, bilo je dosta pozitivnih stvari za nas u ovom meču. Za nekog neutralnog navijača, to je bila utakmica za uživanje. Ipak, za nas je ovo srceslamajući poraz koji ima ozbiljne posledice”, rekao je francuski selektor Vensan Kole posle meča.

Australijanci su otišli na Čehe u četvrtfinalu, Francuzi moraju na Amerikance.

“Ne krivim nikoga, čestitao sam mojim igračim posle utakmice. Rekao sam im da ne spuštaju glave i da moramo reagujemo jako brzo. Očigledno je da nećemo biti favoriti protiv Amerikanaca koji su najjača ekipa na turniru. Ali dok to ne dokažu na terenu protiv nas, živi smo”, kaže Kole.

Dodatni problem je što Francuzi moraju iz Nandžinga u 1.300 kilometara udaljeni Donguan gde ih već čekaju Amerikanci koji su se tamo preselili iz obližnjeg Šenžena (70 kilometara udaljenosti).

“To je ono što me brine. Ovaj raspored je potpuno lud.  Hvala organizatorima što nas vraćaju u Šenžen, odakle opet imamo dug put autobusom do Donguana. Biće neophodno da nekako savladamo umor od putovanja s obzirom da su Amerikanci spremni i odmorni na istom mestu. Daćemo sve od sebe da učinimo nemoguće. Amerikanci su fizički nedodirljivi na takmičenju i biće nam potrebne jake noge da im pariramo”, rekao je Kole.  

I plejmejker Nando de Kolo nije bio zadovoljan.

“Lepo je što smo dali 98 poena, ali ne valja što smo primili 100. Odbrana je bila jedini problem. Kada smo se dobro kretali, uspevali smo da ih zaustavimo. Ali i kod najmanjeg opšutanja, oni su nas kažnjavali. Sada moramo da idemo preko Amerikanaca”, poručio je De Kolo.

Izvor: mozzartsport

FOTO: FIBA

Komentari / 0

Ostavite komentar