Шампионке: Видимо се овдје и послије Токија!

Величанствен дочек испред Скупштине града Београда за европске шампионке. Пала и нова обећања. . .  Златне девојке обећале хиљадама навијача: Донећемо вам и то олимпијско злато! Српске одбојкашице стигле на балкон. . .

Остали спортови 10.09.2019 | 10:13
Шампионке: Видимо се овдје и послије Токија!
Мада је било најављено да ће женска одбојкашка репрезентација Србије на београдски аеродром слетјети нешто прије 19.30, оне су у престоницу из Истанбула стигле са више од сат времена закашњења.

Селекција Србије је на аеродром "Никола Тесла" слетјела у 20.38 и сада их очекују оно што многи у главном граду прижељкују.

Европске (и светске) шампионке ће се запутити у центар Београда, гдје их испред балкона Скупштине града очекује традиционални дочек. Нема званичних информација када ће се двоструке узастопне шампионке Старог континента појавити на чувеном балкону, али се почетак главног догађаја не очекује прије 21.30.

Српске одбојкашице су у Турској одбраниле наслов првака Европе, пошто су у финалу у недељу увече савладале домаћина 3:2.

Испред Скупшине је било око седам, осам хиљада људи. Када су се првакиње Европе појавиле на тераси, навијачи су их у трансу поздрављали.

Најбоља генерација у историји нашег женског спорта је још једном стала на чувени балкон и обећала ново дружење за годину дана. Није се ни охладило злато исковано у гротлу пред 14.000 турских навијача, а оне већ најављују ново и како ће још једном покорити планету.

Нема лажне скромности, нема прича о притиску и спуштању лопте. Оне то хоће, оне то желе, оне то могу. Зато и јесу такве шампионке.

Златне српске одбојкашице су вечерас на балкону Скупштине града прославиле ново европско злато са хиљадама одушевљених навијача који су их дочекали и захвалили им се за фантастично исковано злато у паклу Анкаре, али за све подвиге које ове невероватне девојке са стручним штабом Зорана Терзића праве последњих година.  

Српске одбојкашице су са око сат времена закашњења, стигле редовном линијом из Истанбула нешто после 20.30 часова. На аеродрому Никола Тесла су их дочекали родбина, пријатељи и највећи обожаваоци и понеке сузе радоснице.

Са Аеродрома су се упутиле ка Скупштини града где су их примили градски челници и министар спорта Вања Удовичић, а онда је уследило оно најлепше. Оно због чега овакви дочеци и постоје. На платоу испред Старог двора чекало неколико хиљада одушевљених навијача.

Једна по једна су излазиле наше златне грације, а одушевљени навијачи су повећавали децибеле. Када су пре крај почеле да излазе Стефана, Бранкица, Тијана, селектор Терзић и на крају капитен Маја, све је грмело.  

Лед у обраћању маси је пробила Стефана Вељковић. И врло храбро најавила:

“Надамо се да ћемо следеће године бити овде да сви заједно прославимо олимпијско злато”, обећао је златни осмех нашег тима.

Херцеговачко чудо Тијана Бошковић је добила највећи аплауз навијача.

“Хвала свима који су дошли вечерас и који су нас бодрили током првенства. Осетили смо вашу подршку и то нам је добио додатни мотив да будемо још јаче”, рекла је Тијана док је маса грмела “Ем-Ви-Пи, Ем-Ви-Пи”

Капитен Маја Огњеновић је попут Стефане најавила дружење следећег лета.

“Добро вече и од мене. Верујте да причати овде пред вама на балкону и наћи праве речи да вам се захвалимо је пет пута теже него играти финале против Турску пред 14.000 њихових навијача. Хвала вам и ма колико да смо далеко, видимо се следеће године истим поводом”, обећала је и Маја напад на олимпијско злато.

Човек који је створио казнену ексепедицију светске одбојке је био умерен и скроман као и када је јуче смишљао како да охлади Турску у паклу Анкаре.

“Велики поздрав свима у Београду, целој Србији, Републици Српској, Космету. Ово је сан сваке од девојака које видите овде. То је оно за шта играју. Не због самог балкона већ због вас. Свака девојчица од вас која почне да се бави одбојком, учиниће велику ствар за наш спорт. Хвала вам пуно”, рекао је Терзић.

А онда су одбојкашице и навијачи запевали уз “Пукни зоро”, трубаче и добро познате стихове групе ТХЦ.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар