Šampionke: Vidimo se ovdje i poslije Tokija!

Veličanstven doček ispred Skupštine grada Beograda za evropske šampionke. Pala i nova obećanja. . .  Zlatne devojke obećale hiljadama navijača: Donećemo vam i to olimpijsko zlato! Srpske odbojkašice stigle na balkon. . .

Ostali sportovi 10.09.2019 | 10:13
Šampionke: Vidimo se ovdje i poslije Tokija!
Mada je bilo najavljeno da će ženska odbojkaška reprezentacija Srbije na beogradski aerodrom sletjeti nešto prije 19.30, one su u prestonicu iz Istanbula stigle sa više od sat vremena zakašnjenja.

Selekcija Srbije je na aerodrom "Nikola Tesla" sletjela u 20.38 i sada ih očekuju ono što mnogi u glavnom gradu priželjkuju.

Evropske (i svetske) šampionke će se zaputiti u centar Beograda, gdje ih ispred balkona Skupštine grada očekuje tradicionalni doček. Nema zvaničnih informacija kada će se dvostruke uzastopne šampionke Starog kontinenta pojaviti na čuvenom balkonu, ali se početak glavnog događaja ne očekuje prije 21.30.

Srpske odbojkašice su u Turskoj odbranile naslov prvaka Evrope, pošto su u finalu u nedelju uveče savladale domaćina 3:2.

Ispred Skupšine je bilo oko sedam, osam hiljada ljudi. Kada su se prvakinje Evrope pojavile na terasi, navijači su ih u transu pozdravljali.

Najbolja generacija u istoriji našeg ženskog sporta je još jednom stala na čuveni balkon i obećala novo druženje za godinu dana. Nije se ni ohladilo zlato iskovano u grotlu pred 14.000 turskih navijača, a one već najavljuju novo i kako će još jednom pokoriti planetu.

Nema lažne skromnosti, nema priča o pritisku i spuštanju lopte. One to hoće, one to žele, one to mogu. Zato i jesu takve šampionke.

Zlatne srpske odbojkašice su večeras na balkonu Skupštine grada proslavile novo evropsko zlato sa hiljadama oduševljenih navijača koji su ih dočekali i zahvalili im se za fantastično iskovano zlato u paklu Ankare, ali za sve podvige koje ove neverovatne devojke sa stručnim štabom Zorana Terzića prave poslednjih godina.  

Srpske odbojkašice su sa oko sat vremena zakašnjenja, stigle redovnom linijom iz Istanbula nešto posle 20.30 časova. Na aerodromu Nikola Tesla su ih dočekali rodbina, prijatelji i najveći obožavaoci i poneke suze radosnice.

Sa Aerodroma su se uputile ka Skupštini grada gde su ih primili gradski čelnici i ministar sporta Vanja Udovičić, a onda je usledilo ono najlepše. Ono zbog čega ovakvi dočeci i postoje. Na platou ispred Starog dvora čekalo nekoliko hiljada oduševljenih navijača.

Jedna po jedna su izlazile naše zlatne gracije, a oduševljeni navijači su povećavali decibele. Kada su pre kraj počele da izlaze Stefana, Brankica, Tijana, selektor Terzić i na kraju kapiten Maja, sve je grmelo.  

Led u obraćanju masi je probila Stefana Veljković. I vrlo hrabro najavila:

“Nadamo se da ćemo sledeće godine biti ovde da svi zajedno proslavimo olimpijsko zlato”, obećao je zlatni osmeh našeg tima.

Hercegovačko čudo Tijana Bošković je dobila najveći aplauz navijača.

“Hvala svima koji su došli večeras i koji su nas bodrili tokom prvenstva. Osetili smo vašu podršku i to nam je dobio dodatni motiv da budemo još jače”, rekla je Tijana dok je masa grmela “Em-Vi-Pi, Em-Vi-Pi”

Kapiten Maja Ognjenović je poput Stefane najavila druženje sledećeg leta.

“Dobro veče i od mene. Verujte da pričati ovde pred vama na balkonu i naći prave reči da vam se zahvalimo je pet puta teže nego igrati finale protiv Tursku pred 14.000 njihovih navijača. Hvala vam i ma koliko da smo daleko, vidimo se sledeće godine istim povodom”, obećala je i Maja napad na olimpijsko zlato.

Čovek koji je stvorio kaznenu eksepediciju svetske odbojke je bio umeren i skroman kao i kada je juče smišljao kako da ohladi Tursku u paklu Ankare.

“Veliki pozdrav svima u Beogradu, celoj Srbiji, Republici Srpskoj, Kosmetu. Ovo je san svake od devojaka koje vidite ovde. To je ono za šta igraju. Ne zbog samog balkona već zbog vas. Svaka devojčica od vas koja počne da se bavi odbojkom, učiniće veliku stvar za naš sport. Hvala vam puno”, rekao je Terzić.

A onda su odbojkašice i navijači zapevali uz “Pukni zoro”, trubače i dobro poznate stihove grupe THC.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar