ЕП: Србија - тим за Луксембург...

Тумба расписао конкурс. . .  Не очекује се да селектор промени свих 11 играча јер, рецимо, Александар Митровић нема алтернативу, али ће барем пола поставе изгледати другачије него у суботу увече против Португалије.

Фудбал 09.09.2019 | 23:40
ЕП: Србија - тим за Луксембург...
Тим Србије, по мишљењу многих можда и најјачи, барем по именима, који се супротставио Португалији доживео је хаварију на Маракани (2:4). Пошто су квалификације де фацто готове за Орлове, селектор Љубиша Тумбаковић најавио је да ће у сутрашњем мечу са Луксембургом (20.45) дати шансу момцима који су му се допали радом и залагањем на тренинзима, а које сада жели да види и на утакмици.

Не очекује се, пак, да Тумбаковић промени свих 11 играча, што и не може да се деси, јер, рецимо, Александар Митровић нема алтернативу, пошто су због повреда отпали Лука Јовић и Милан Павков. Али, барем ће пола поставе изгледати другачије него у суботу увече против Португалије.

Према томе, селектор Тумбаковић је овом одлуком практично отворио конкурс за места у стартној постави Србије, који ће важити шест месеци, све до баража у Лиги нација са, вероватно, Норвешком.

"Резултат претходне утакмице је дефинисао наш правац за наредна четири меча. Биће сутра много промена у тиму. Сигурно ћу искористити прилику да видим неке играче које сам имао прилику да видим само на тренинзима. Имаћемо репрезентацију која јесте тим Србије, али неће бити она која је играла са Португалијом. Биће јако много измена", открио је Тумбаковић на конференцији за новинаре у Луксембургу.

Прва промена очекује се на голу. Марку Дмитровићу се мало шта може ставити на душу за издања у овим квалификацијама, осим судара са Николом Миленковићем код првог гола Португалије, али очекује се да шансу овог пута добије Предраг Рајковић. Он је одлично почео сезону у Француској, пуца од самопоуздања, па би требало да добије шансу да покаже шта може.

С обзиром на то да Луксембург нема Кристијана Роналда у саставу, а и да Србији треба офанзивнији бек, Антонио Рукавина је најближи повратку на десну страну. Можда би шансу добио Марко Гобељић, да се није повредио, па није ни тренирао дан уочи утакмице, већ је уигравање саиграча пратио са клупе за резерве.

Урош Спајић је играо у Украјини, па није против Португалије, али би Љубиша Тумбаковић хтео и њега да тестира, јер је један од најбољих дефанзиваца руског првенства. Уз њега, у тиму би требало да буду Матија Настасић и Александар Коларов.

Улогу градитеља игре уместо повређеног Душана Тадића преузеће Сергеј Милинковић-Савић, уз којег би требало у средини да буду Лука Миливојевић и Саша Лукић.

На левом боку Филип Костић, на десном Адем Љајић и шпицу Александар Митровић, пошто резервног нападача немамо. Биће то прилика за голгетера Фулама да настави низ у дресу репрезентације, јер је постигао девет голова на последњих девет утакмица за државни тим, док на почетку нове сезоне има шест мечева и шест голова за клуб и репрезентацију.

Србија (4-2-3-1): Рајковић - Рукавина, Спајић, Настасић, Коларов - Миливојевић, Лукић -  Љајић, Милинковић-Савић, Костић - Митровић.

Извор: моззартспорт

Фото: МН пресс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Добри

10.09.2019 16:57

смо ко да их је Младен Крстајиц поредао. Е бруко, сад побиједите и лупајте се у прса како сте добар тим. Јесте момцине !

ОДГОВОРИТЕ