EP: Srbija - tim za Luksemburg...

Tumba raspisao konkurs. . .  Ne očekuje se da selektor promeni svih 11 igrača jer, recimo, Aleksandar Mitrović nema alternativu, ali će barem pola postave izgledati drugačije nego u subotu uveče protiv Portugalije.

Fudbal 09.09.2019 | 23:40
EP: Srbija - tim za Luksemburg...
Tim Srbije, po mišljenju mnogih možda i najjači, barem po imenima, koji se suprotstavio Portugaliji doživeo je havariju na Marakani (2:4). Pošto su kvalifikacije de facto gotove za Orlove, selektor Ljubiša Tumbaković najavio je da će u sutrašnjem meču sa Luksemburgom (20.45) dati šansu momcima koji su mu se dopali radom i zalaganjem na treninzima, a koje sada želi da vidi i na utakmici.

Ne očekuje se, pak, da Tumbaković promeni svih 11 igrača, što i ne može da se desi, jer, recimo, Aleksandar Mitrović nema alternativu, pošto su zbog povreda otpali Luka Jović i Milan Pavkov. Ali, barem će pola postave izgledati drugačije nego u subotu uveče protiv Portugalije.

Prema tome, selektor Tumbaković je ovom odlukom praktično otvorio konkurs za mesta u startnoj postavi Srbije, koji će važiti šest meseci, sve do baraža u Ligi nacija sa, verovatno, Norveškom.

"Rezultat prethodne utakmice je definisao naš pravac za naredna četiri meča. Biće sutra mnogo promena u timu. Sigurno ću iskoristiti priliku da vidim neke igrače koje sam imao priliku da vidim samo na treninzima. Imaćemo reprezentaciju koja jeste tim Srbije, ali neće biti ona koja je igrala sa Portugalijom. Biće jako mnogo izmena", otkrio je Tumbaković na konferenciji za novinare u Luksemburgu.

Prva promena očekuje se na golu. Marku Dmitroviću se malo šta može staviti na dušu za izdanja u ovim kvalifikacijama, osim sudara sa Nikolom Milenkovićem kod prvog gola Portugalije, ali očekuje se da šansu ovog puta dobije Predrag Rajković. On je odlično počeo sezonu u Francuskoj, puca od samopouzdanja, pa bi trebalo da dobije šansu da pokaže šta može.

S obzirom na to da Luksemburg nema Kristijana Ronalda u sastavu, a i da Srbiji treba ofanzivniji bek, Antonio Rukavina je najbliži povratku na desnu stranu. Možda bi šansu dobio Marko Gobeljić, da se nije povredio, pa nije ni trenirao dan uoči utakmice, već je uigravanje saigrača pratio sa klupe za rezerve.

Uroš Spajić je igrao u Ukrajini, pa nije protiv Portugalije, ali bi Ljubiša Tumbaković hteo i njega da testira, jer je jedan od najboljih defanzivaca ruskog prvenstva. Uz njega, u timu bi trebalo da budu Matija Nastasić i Aleksandar Kolarov.

Ulogu graditelja igre umesto povređenog Dušana Tadića preuzeće Sergej Milinković-Savić, uz kojeg bi trebalo u sredini da budu Luka Milivojević i Saša Lukić.

Na levom boku Filip Kostić, na desnom Adem Ljajić i špicu Aleksandar Mitrović, pošto rezervnog napadača nemamo. Biće to prilika za golgetera Fulama da nastavi niz u dresu reprezentacije, jer je postigao devet golova na poslednjih devet utakmica za državni tim, dok na početku nove sezone ima šest mečeva i šest golova za klub i reprezentaciju.

Srbija (4-2-3-1): Rajković - Rukavina, Spajić, Nastasić, Kolarov - Milivojević, Lukić -  Ljajić, Milinković-Savić, Kostić - Mitrović.

Izvor: mozzartsport

Foto: MN press

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Dobri

10.09.2019 16:57

smo ko da ih je Mladen Krstajic poredao. E bruko, sad pobijedite i lupajte se u prsa kako ste dobar tim. Jeste momcine !

ODGOVORITE