Митровић водио екипу до побједе, па се опростио!

Селектор Црне Горе Звездан Митровић напустио ову функцију послије посљедње утакмице његове селекције на Мундобаскету у Кини.

Кошарка 12.09.2019 | 08:38
Митровић водио екипу до побједе, па се опростио!
Досадашњи селектор кошаркашке репрезентације Црне Горе Звездан Митровић је напустио кормило репрезентације након завршетка учешћа Црне Горе на Свјетском првенству у Кини.

Митровић, који је уједно и тренер Асвела, потврдио је да је раније имао договор с челницима Кошаркашког савеза да након Мундобаскета напусти кормило Црне Горе због обавеза у француском клубу, који ће у предстојећој сезони наступати у Евролиги.

Митровић је с Црном Гором остварио историјски успјех, пласман на СП, на којем је црногорски тим уписао један тријумф савладавши Јапан 80:65.

"Захвалио сам се играчима на лијепој двогодишњој сарадњи, учинили су мене и све нас поносним, јер смо дошли овдје. Можда смо имали и мало нереалне апетите и амбиције, због чега смо били тужни, али такви би и требало да будемо - амбициозни и вриједни и да стремимо што бољим резултатима", рекао је Митровић.

Он је рекао да нико не може да вјерује како је Црна Гора с толиким бројем играча дошла на првенство.

"Добили смо велико признање ФИБА  да смо репрезентација која је највише напредовала у посљедње двије године, што је веома значајно за мене као тренера, јер сам у том периоду селектор, али и за екипу и цјелокупну организацију", истакао је Митровић.

Црну Гору чекају квалификације за Еуробаскет, гдје су у групи с Француском, Њемачком и Великом Британијом.

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар