Mitrović vodio ekipu do pobjede, pa se oprostio!

Selektor Crne Gore Zvezdan Mitrović napustio ovu funkciju poslije posljednje utakmice njegove selekcije na Mundobasketu u Kini.

  • Sport
  • Košarka


Dosadašnji selektor košarkaške reprezentacije Crne Gore Zvezdan Mitrović je napustio kormilo reprezentacije nakon završetka učešća Crne Gore na Svjetskom prvenstvu u Kini.

Mitrović, koji je ujedno i trener Asvela, potvrdio je da je ranije imao dogovor s čelnicima Košarkaškog saveza da nakon Mundobasketa napusti kormilo Crne Gore zbog obaveza u francuskom klubu, koji će u predstojećoj sezoni nastupati u Evroligi.

Mitrović je s Crnom Gorom ostvario istorijski uspjeh, plasman na SP, na kojem je crnogorski tim upisao jedan trijumf savladavši Japan 80:65.

"Zahvalio sam se igračima na lijepoj dvogodišnjoj saradnji, učinili su mene i sve nas ponosnim, jer smo došli ovdje. Možda smo imali i malo nerealne apetite i ambicije, zbog čega smo bili tužni, ali takvi bi i trebalo da budemo - ambiciozni i vrijedni i da stremimo što boljim rezultatima", rekao je Mitrović.

On je rekao da niko ne može da vjeruje kako je Crna Gora s tolikim brojem igrača došla na prvenstvo.

"Dobili smo veliko priznanje FIBA  da smo reprezentacija koja je najviše napredovala u posljednje dvije godine, što je veoma značajno za mene kao trenera, jer sam u tom periodu selektor, ali i za ekipu i cjelokupnu organizaciju", istakao je Mitrović.

Crnu Goru čekaju kvalifikacije za Eurobasket, gdje su u grupi s Francuskom, Njemačkom i Velikom Britanijom.

Izvor: mondo.ba/Anadolija

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.