СП - Србија и Аргентина играју први: распоред завршнице...

Ово је распоред свих четвртфиналних парова на Свјетском првенству у Кини. Србија и Аргентина започињу борбе за полуфинале. . .   

Кошарка 09.09.2019 | 22:50
СП - Србија и Аргентина играју први: распоред завршнице...
У понедјељак је завршена друга фаза на Свјетском првенству за кошаркаше у Кини и коначно је познато свих осам репрезентација које ће играти у четвртфиналу.

Међу њима је и Србија…

Управо ће "орлови" први војевати битку за полуфинале против Аргентине. Најбољи српски кошаркаши ће у уторак од 13 часова по средњеевропском времену укрстити копља са "гаучосима". Србија због пораза од Шпаније и освојеног другог мјеста у Групи Ј мора дужим и тежим путем, јер је већ у полуфиналу могућ дуел са Американцима у Пекингу.

Утакмица између Србије и Аргентине игра се у Донгуану.

Истог дана, само на другом крају Кине, у Шангају, снаге ће у борби за полуфинале одмјерити Шпанија и аутсајдер Пољска. У утакмици која почиње у 15 часова, "црвена фурија" је велики фаворити против можда и највећег изненађења шампионата.

Пољаци су до сада учествовали само на једном Мундобаскету и то далеке 1967. године, када су освојили пето мјесто. Нешто више успјеха имали су на Еуробаскету, гдје из истог периода имају двије бронзе и једно сребро. Иначе, Пољска је прву медаљу у кошарци на великим такмичењима освојила давне 1939. у Литванији.

Другог дана четвртфинала први ће на паркет Американци и Французи. Они ће, као и дан раније, од 13 сати у Донгуану играти меч за полуфинале. Тачно два сата касније у највећем граду Кине састају се Аустралија и Чешка, друго велико изненађење на Мундобаскету.

Уколико Србија избори пласман у полуфинале, могуће је да већ у сриједу, у случају побједа Аустралије и САД, обезбиједи визу за Олимпијске игре у Токију наредне године.

Двије најбоље европске репрезентације са Свјетског првенства директно ће се пласирати на Игре.

РАСПОРЕД ЧЕТВРТФИНАЛА:

у уторак:

13. 00 (Донгуан): Србија – Аргентина
15. 00 (Шангај): Шпанија – Пољска

у сриједу:

13. 00 (Донгуан): САД – Француска
15. 00 (Шангај): Аустралија – Чешка

ПОЛУФИНАЛА:

у петак:

13. 00 (Пекинг): Србија – Аргентина/САД – Француска
15. 00 (Пекинг): Шпанија – Пољска/Аустралија – Чешка

ФИНАЛЕ:

у недјељу, од 14 сати у Пекингу.

Извор: мондо. рс

Коментари / 0

Оставите коментар