SP - Srbija i Argentina igraju prvi: raspored završnice...

Ovo je raspored svih četvrtfinalnih parova na Svjetskom prvenstvu u Kini. Srbija i Argentina započinju borbe za polufinale. . .   

Košarka 09.09.2019 | 22:50
SP - Srbija i Argentina igraju prvi: raspored završnice...
U ponedjeljak je završena druga faza na Svjetskom prvenstvu za košarkaše u Kini i konačno je poznato svih osam reprezentacija koje će igrati u četvrtfinalu.

Među njima je i Srbija…

Upravo će "orlovi" prvi vojevati bitku za polufinale protiv Argentine. Najbolji srpski košarkaši će u utorak od 13 časova po srednjeevropskom vremenu ukrstiti koplja sa "gaučosima". Srbija zbog poraza od Španije i osvojenog drugog mjesta u Grupi J mora dužim i težim putem, jer je već u polufinalu moguć duel sa Amerikancima u Pekingu.

Utakmica između Srbije i Argentine igra se u Donguanu.

Istog dana, samo na drugom kraju Kine, u Šangaju, snage će u borbi za polufinale odmjeriti Španija i autsajder Poljska. U utakmici koja počinje u 15 časova, "crvena furija" je veliki favoriti protiv možda i najvećeg iznenađenja šampionata.

Poljaci su do sada učestvovali samo na jednom Mundobasketu i to daleke 1967. godine, kada su osvojili peto mjesto. Nešto više uspjeha imali su na Eurobasketu, gdje iz istog perioda imaju dvije bronze i jedno srebro. Inače, Poljska je prvu medalju u košarci na velikim takmičenjima osvojila davne 1939. u Litvaniji.

Drugog dana četvrtfinala prvi će na parket Amerikanci i Francuzi. Oni će, kao i dan ranije, od 13 sati u Donguanu igrati meč za polufinale. Tačno dva sata kasnije u najvećem gradu Kine sastaju se Australija i Češka, drugo veliko iznenađenje na Mundobasketu.

Ukoliko Srbija izbori plasman u polufinale, moguće je da već u srijedu, u slučaju pobjeda Australije i SAD, obezbijedi vizu za Olimpijske igre u Tokiju naredne godine.

Dvije najbolje evropske reprezentacije sa Svjetskog prvenstva direktno će se plasirati na Igre.

RASPORED ČETVRTFINALA:

u utorak:

13. 00 (Donguan): Srbija – Argentina
15. 00 (Šangaj): Španija – Poljska

u srijedu:

13. 00 (Donguan): SAD – Francuska
15. 00 (Šangaj): Australija – Češka

POLUFINALA:

u petak:

13. 00 (Peking): Srbija – Argentina/SAD – Francuska
15. 00 (Peking): Španija – Poljska/Australija – Češka

FINALE:

u nedjelju, od 14 sati u Pekingu.

Izvor: mondo. rs

Komentari / 0

Ostavite komentar