СП: Селектор Грчке отворио душу...

Невероватне су „батине“ које је добио Адетокунбо! „Јанис од организатора, али и судија, није добио поштовање које је заслужио“, поручује Скуртопулос.

Кошарка 11.09.2019 | 09:35
СП: Селектор Грчке отворио душу...
Селектор Грчке Танасис Скуртопулос отворио је душу након и званичне елиминације његове селекције, одговоривши на критике, пре свега новинара из САД, да није на прави начин користио свог најбољег играча Јаниса Адетокунба.

Амерички новинари су конкретно апострофрали меч са Сједињеним Америчким Државама.

"Стално читам коментаре на друштвеним мрежама у којима се питају зашто грчка репрезентација не игра као Милвоки, а не знам како да реагујем. Ми нисмо Милвоки, то је тако једноставно, немам ништа друго да кажем", поручио је Скуртопулос.

Разлике између Бакса и Грчке су према њему прилично јасне.

"Бакси су добро структуиран тим са Јанисом као главним играчем. Ми такође имамо Адетокунба као крило, али и неке друге играче око њега који имају своју личност и вредност. Они су такође важан део овог тима".

На крају, све је то и донело велики притисак на плећа сјајног играча.

"Јанис је ушао са сјајним ставом, али негде успут, мислим да је био поид стресом, јер је желео свима да се докаже, како у Грчкој, тако и овде у Кини. Где год је ишао навијачи су бодрили. Ово је био први пут да смо имали Јаниса у свом тиму и трудили смо се да га искористимо на најбољи начин. Међутим, од организатора, али и судија, није добио поштовање које је заслужио. Наше утакмице гледамо по два-три пута и невфероватне су „батине“ које добије. То је разлог због ког није извео много слободних бацања", поручио је селектор Грчке.

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар