SP: Selektor Grčke otvorio dušu...

Neverovatne su „batine“ koje je dobio Adetokunbo! „Janis od organizatora, ali i sudija, nije dobio poštovanje koje je zaslužio“, poručuje Skurtopulos.

Košarka 11.09.2019 | 09:35
SP: Selektor Grčke otvorio dušu...
Selektor Grčke Tanasis Skurtopulos otvorio je dušu nakon i zvanične eliminacije njegove selekcije, odgovorivši na kritike, pre svega novinara iz SAD, da nije na pravi način koristio svog najboljeg igrača Janisa Adetokunba.

Američki novinari su konkretno apostrofrali meč sa Sjedinjenim Američkim Državama.

"Stalno čitam komentare na društvenim mrežama u kojima se pitaju zašto grčka reprezentacija ne igra kao Milvoki, a ne znam kako da reagujem. Mi nismo Milvoki, to je tako jednostavno, nemam ništa drugo da kažem", poručio je Skurtopulos.

Razlike između Baksa i Grčke su prema njemu prilično jasne.

"Baksi su dobro struktuiran tim sa Janisom kao glavnim igračem. Mi takođe imamo Adetokunba kao krilo, ali i neke druge igrače oko njega koji imaju svoju ličnost i vrednost. Oni su takođe važan deo ovog tima".

Na kraju, sve je to i donelo veliki pritisak na pleća sjajnog igrača.

"Janis je ušao sa sjajnim stavom, ali negde usput, mislim da je bio poid stresom, jer je želeo svima da se dokaže, kako u Grčkoj, tako i ovde u Kini. Gde god je išao navijači su bodrili. Ovo je bio prvi put da smo imali Janisa u svom timu i trudili smo se da ga iskoristimo na najbolji način. Međutim, od organizatora, ali i sudija, nije dobio poštovanje koje je zaslužio. Naše utakmice gledamo po dva-tri puta i nevferovatne su „batine“ koje dobije. To je razlog zbog kog nije izveo mnogo slobodnih bacanja", poručio je selektor Grčke.

Izvor: mozzartsport

Foto: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar