СП - Сале: Аргентина - најважнија утакмица на првенству!

Идемо да нађемо нашу игру. . .  "Стигли смо око два ујутру, устали у 6. 15. Није лако. Коментаришемо са свима - чудно за једно овако велико такмичење, али то је што је". . .

Кошарка 10.09.2019 | 08:19
СП - Сале: Аргентина - најважнија утакмица на првенству!
Све што се данас дешава око нашег националног тима у Кини овако или онако везано је за Васу Мицића и оно што му се догодило. Селектор Србије Александар Ђорђевић због тога није могао другачије да започне конференцију за медије него да јавно упути саучешће свом плејмејкеру...

"Моја прва мисао иде према Васи Мицићу и његовој породици. Чули сте да му је умрла мајка, моје саучешће и јавно. Већ смо причали... Није му лако било све ово време, од почетка припрема. Сада први пут о томе причамо. Он је момак који је пролазио кроз тежак период. Свака му част што је овде уопште, одлучио је да буде са нама против Аргентине, то је велика ствар. Сви смо уз њега, посебно његови саиграчи. Дају му подршку. Десило се. Није лако. Њему је стварно врло тешко. Али показао је величину. Храброст. Свака му част".

Умор је нешто што се може окарактерисати као један од највећих ривала свих екипа после сељакања из града у град...

"Стигли смо око два, устали у 6.15. Није лако. Коментаришемо са свима. Чудно за једно овако велико такмичење, али то је што је. Одрадили смо добар тренинг који нам је био потребан. Урадили смо и видео нализу, теретану, опоравак".

На реду је Аргентина, озбиљан ривал, баш по мери за четвртфинале... 

"Репрезентација која је победила све, играју лепршаву, праву аргентинску кошарку, са много асистенција, додавања, несвакидашњих потеза везаних за два плејмејкера, моторе екипе, Лапровитолу и Кампаца, уз амблем Аргентине већ две деценије - Луиса Сколу. Имају играче попут Дека, Брусина, који су се дигли клупски, уз Делију чине окосницу тима. Вилдоса уноси екстра енергију, одличан је у транзицији. Слична утакмица нас чека као што је била она против Шпаније".

Фурија је архивирана, али имао је Сале још нешто да дода:

"После прегледа утакмице појавиле су се разне ствари, неке ситуације које смо видели, судијске одлуке... Рецимо, та недосуђена лична на Јокићу, видело се и на терену. Немогуће је да се то не суди таквом играчу. Очигледно им је била намера да играју чврсто, физички. Морамо да будемо спремни, јер ће нас тако и даље нападати. Идемо у четвртфинале, да тражимо нашу игру и шансу, знамо шта доноси полуфинале. Дакле, ово је најзначајнија утакмица на шампионату".

Ђорђевић је кратко одговорио и на Скариолове лепе речи, похвале:

"Хвала му. Али ми смо ти који треба да пружимо руку и кажемо „браво“. Они знају како се играју утакмице за медаљу. Он је тренер са много искуства". 

Како је пораз од Шпаније утицао на психолошко стање у тиму?

"Екипа смо која зна шта треба радити у оваквим ситуацијама. Морамо потпуно мирно да уђемо у следећу утакмицу. На мени је да охрабрим, да из позитиве поново тажимо снагу. Наравно, свима је тешко пао пораз. Играчи су велики такмичари. Све ово што се до сада дешавало није лако издржати и носити. Не мислим само на штампу у Србији... Свако то носи на свој начин". 

Јокић?

"Понекад се дешава да играчи плану. То све може да се схвати. Нама је потребан Јокић на терену, посебно у важнијим утакмицама. Мислим да је и он тога свестан. Не треба пуно придавати важности оно што се догодило, то је иза нас".

Ђорђевић је на крају прокоментарисао какав је здравствени билтен пред Аргентинце:

"Добро је. Сви су одрадили оно што је требало".

Извор: моззартспорт

Фото: ФИБА

Коментари / 0

Оставите коментар