SP - Sale: Argentina - najvažnija utakmica na prvenstvu!

Idemo da nađemo našu igru. . .  "Stigli smo oko dva ujutru, ustali u 6. 15. Nije lako. Komentarišemo sa svima - čudno za jedno ovako veliko takmičenje, ali to je što je". . .

Košarka 10.09.2019 | 08:19
SP - Sale: Argentina - najvažnija utakmica na prvenstvu!
Sve što se danas dešava oko našeg nacionalnog tima u Kini ovako ili onako vezano je za Vasu Micića i ono što mu se dogodilo. Selektor Srbije Aleksandar Đorđević zbog toga nije mogao drugačije da započne konferenciju za medije nego da javno uputi saučešće svom plejmejkeru...

"Moja prva misao ide prema Vasi Miciću i njegovoj porodici. Čuli ste da mu je umrla majka, moje saučešće i javno. Već smo pričali... Nije mu lako bilo sve ovo vreme, od početka priprema. Sada prvi put o tome pričamo. On je momak koji je prolazio kroz težak period. Svaka mu čast što je ovde uopšte, odlučio je da bude sa nama protiv Argentine, to je velika stvar. Svi smo uz njega, posebno njegovi saigrači. Daju mu podršku. Desilo se. Nije lako. Njemu je stvarno vrlo teško. Ali pokazao je veličinu. Hrabrost. Svaka mu čast".

Umor je nešto što se može okarakterisati kao jedan od najvećih rivala svih ekipa posle seljakanja iz grada u grad...

"Stigli smo oko dva, ustali u 6.15. Nije lako. Komentarišemo sa svima. Čudno za jedno ovako veliko takmičenje, ali to je što je. Odradili smo dobar trening koji nam je bio potreban. Uradili smo i video nalizu, teretanu, oporavak".

Na redu je Argentina, ozbiljan rival, baš po meri za četvrtfinale... 

"Reprezentacija koja je pobedila sve, igraju lepršavu, pravu argentinsku košarku, sa mnogo asistencija, dodavanja, nesvakidašnjih poteza vezanih za dva plejmejkera, motore ekipe, Laprovitolu i Kampaca, uz amblem Argentine već dve decenije - Luisa Skolu. Imaju igrače poput Deka, Brusina, koji su se digli klupski, uz Deliju čine okosnicu tima. Vildosa unosi ekstra energiju, odličan je u tranziciji. Slična utakmica nas čeka kao što je bila ona protiv Španije".

Furija je arhivirana, ali imao je Sale još nešto da doda:

"Posle pregleda utakmice pojavile su se razne stvari, neke situacije koje smo videli, sudijske odluke... Recimo, ta nedosuđena lična na Jokiću, videlo se i na terenu. Nemoguće je da se to ne sudi takvom igraču. Očigledno im je bila namera da igraju čvrsto, fizički. Moramo da budemo spremni, jer će nas tako i dalje napadati. Idemo u četvrtfinale, da tražimo našu igru i šansu, znamo šta donosi polufinale. Dakle, ovo je najznačajnija utakmica na šampionatu".

Đorđević je kratko odgovorio i na Skariolove lepe reči, pohvale:

"Hvala mu. Ali mi smo ti koji treba da pružimo ruku i kažemo „bravo“. Oni znaju kako se igraju utakmice za medalju. On je trener sa mnogo iskustva". 

Kako je poraz od Španije uticao na psihološko stanje u timu?

"Ekipa smo koja zna šta treba raditi u ovakvim situacijama. Moramo potpuno mirno da uđemo u sledeću utakmicu. Na meni je da ohrabrim, da iz pozitive ponovo tažimo snagu. Naravno, svima je teško pao poraz. Igrači su veliki takmičari. Sve ovo što se do sada dešavalo nije lako izdržati i nositi. Ne mislim samo na štampu u Srbiji... Svako to nosi na svoj način". 

Jokić?

"Ponekad se dešava da igrači planu. To sve može da se shvati. Nama je potreban Jokić na terenu, posebno u važnijim utakmicama. Mislim da je i on toga svestan. Ne treba puno pridavati važnosti ono što se dogodilo, to je iza nas".

Đorđević je na kraju prokomentarisao kakav je zdravstveni bilten pred Argentince:

"Dobro je. Svi su odradili ono što je trebalo".

Izvor: mozzartsport

Foto: FIBA

Komentari / 0

Ostavite komentar