СП: Мицић остао уз Србију и поред смрти мајке!

Храбра одлука Василија Мицића: Остаје уз репрезентацију у Кини! "Њему је сигурно јако тешко, али показао је величину, храброст. Свака му част", рекао је селектор Ђорђевић о одлуци Мицића да помогне репрезентацији и у наставку такмичења у Кини.  Мицић преломио: Остаје у Кини! Српски плејмејкер одложио повратак у домовину због смртног случаја у породици тако да ће бити на располагању селектору Ђорђевићу за сутрашње четвртфинале против Аргентине.

Кошарка 10.09.2019 | 08:57
СП: Мицић остао уз Србију и поред смрти мајке!
Српском плејмејкеру Василију Мицићу је преминула мајка Весела Мицић, а у разговору са селектором Александром Ђорђевићем донео је одлуку да и поред тога остане уз Србију на Мундобаскету у Кини.

Васа Мицић наступиће већ сутра за "орлове" против Аргентине.

"Одлучио је да буде са нама против Аргентине и да одигра, то је велика ствар", казао је селектор Србије у обраћању српским новинарима у Донгуану.

Не треба посебно наглашавати о колико храброј одлуци се ради.

"Моја прва мисао иде према Васи Мицићу и његовој породици. Чули сте да му је умрла мајка нажалост, упућујем моје саучешће и јавно", казао је Саша Ђорђевић и потом додао да се у јавности с разлогом није причало о тешком периоду кроз који је пролазио.

"Није му лако, није му било лако све ово време, од почетка припрема. Сад први пут о томе причамо, али он је пролазио кроз тежак период и свака му част што је овде".

Нема сумње да би репрезентација Србије имала великих проблема против Аргентине пошто би без Василија Мицића у саставу наш играчки кадар био сведен на само још једног "природног плејмејкера" у виду Стефана Јовића, тако да је кошаркаш Ефеса преломио да помогне екипи.

Новинари су Сашу Ђорђевића упитали и колико оваква ситуација утиче на екипу.

"Није лако никоме. Сви смо уз њега, поготово саиграчи покушавају да му дају подршку. То је једноставно ствар која се десила. Не знам шта друго да кажем. Њему је сигурно јако тешко, али показао је величину, храброст. Свака му част!", поручио је Ђорђевић.

Србија и Аргентина играју у уторак од 13 часова за пласман у полуфинале Светског првенства.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар