SP: Micić ostao uz Srbiju i pored smrti majke!

Hrabra odluka Vasilija Micića: Ostaje uz reprezentaciju u Kini! "Njemu je sigurno jako teško, ali pokazao je veličinu, hrabrost. Svaka mu čast", rekao je selektor Đorđević o odluci Micića da pomogne reprezentaciji i u nastavku takmičenja u Kini.  Micić prelomio: Ostaje u Kini! Srpski plejmejker odložio povratak u domovinu zbog smrtnog slučaja u porodici tako da će biti na raspolaganju selektoru Đorđeviću za sutrašnje četvrtfinale protiv Argentine.

  • Sport
  • Košarka


Srpskom plejmejkeru Vasiliju Miciću je preminula majka Vesela Micić, a u razgovoru sa selektorom Aleksandrom Đorđevićem doneo je odluku da i pored toga ostane uz Srbiju na Mundobasketu u Kini.

Vasa Micić nastupiće već sutra za "orlove" protiv Argentine.

"Odlučio je da bude sa nama protiv Argentine i da odigra, to je velika stvar", kazao je selektor Srbije u obraćanju srpskim novinarima u Donguanu.

Ne treba posebno naglašavati o koliko hrabroj odluci se radi.

"Moja prva misao ide prema Vasi Miciću i njegovoj porodici. Čuli ste da mu je umrla majka nažalost, upućujem moje saučešće i javno", kazao je Saša Đorđević i potom dodao da se u javnosti s razlogom nije pričalo o teškom periodu kroz koji je prolazio.

"Nije mu lako, nije mu bilo lako sve ovo vreme, od početka priprema. Sad prvi put o tome pričamo, ali on je prolazio kroz težak period i svaka mu čast što je ovde".

Nema sumnje da bi reprezentacija Srbije imala velikih problema protiv Argentine pošto bi bez Vasilija Micića u sastavu naš igrački kadar bio sveden na samo još jednog "prirodnog plejmejkera" u vidu Stefana Jovića, tako da je košarkaš Efesa prelomio da pomogne ekipi.

Novinari su Sašu Đorđevića upitali i koliko ovakva situacija utiče na ekipu.

"Nije lako nikome. Svi smo uz njega, pogotovo saigrači pokušavaju da mu daju podršku. To je jednostavno stvar koja se desila. Ne znam šta drugo da kažem. Njemu je sigurno jako teško, ali pokazao je veličinu, hrabrost. Svaka mu čast!", poručio je Đorđević.

Srbija i Argentina igraju u utorak od 13 časova za plasman u polufinale Svetskog prvenstva.

Izvor: mondo.rs

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.