Тука и Пезер представљају Европу против САД!

Окршај европских и америчких атлетичара одржава се јуче и данас у бјелоруској престоници.

Остали спортови 10.09.2019 | 09:35
Тука и Пезер представљају Европу против САД!
Амел Тука и Месуд Пезер, двојица најбољих бх. атлетичара, представљаће Европу у двомечу против Сједињених Америчких Држава, који ће се данас и сутра одржати у бјелоруском Минску.

Под називом "Највеће ривалство у историји атлетике", репрезентације Америке и Европе одмјериће снаге у свим атлетским дисциплинама.

У свакој дисциплини Америка и Европа ће имати по четири представника, а Пезер брани боје европског тима у бацању кугле, док је Амел Тука узданица Старог континента на 800 метара, као најбржи Европљанин у овом тренутку.

"Што се тиче саме трке у Минску, очекујем једну спорију тактичку трку, јер свима нам је најбитнији пласман ту. Послије брзе трке у Цириху и Загребу, добро ће доћи једна 'лаганија' пред сами полазак у Доху. Ово ће уједно бити и моја посљедња трка пред Свјетско првенство у Дохи", каже Тука.

Након Минска, додао је, враћа се у Верону гдје наставља с тренинзима са својим тренером.

"Циљ нам је да у Дохи будемо на 100 посто, а вјерујем да ће тако и бити", нагласио је Тука, који је на крају честитао и колеги Пезеру на позиву у репрезентацију Европе, што је итекако велика ствар за бх. атлетику, али и спорт у БиХ.

Тука ће у дисциплини на 800 метара наступити вечерас са почетком у 19.28, док је почетак бацања кугле предвиђен за 20.03.

Извор: мондо.ба/Фена

Коментари / 0

Оставите коментар