Tuka i Pezer predstavljaju Evropu protiv SAD!

Okršaj evropskih i američkih atletičara održava se juče i danas u bjeloruskoj prestonici.

Ostali sportovi 10.09.2019 | 09:35
Tuka i Pezer predstavljaju Evropu protiv SAD!
Amel Tuka i Mesud Pezer, dvojica najboljih bh. atletičara, predstavljaće Evropu u dvomeču protiv Sjedinjenih Američkih Država, koji će se danas i sutra održati u bjeloruskom Minsku.

Pod nazivom "Najveće rivalstvo u istoriji atletike", reprezentacije Amerike i Evrope odmjeriće snage u svim atletskim disciplinama.

U svakoj disciplini Amerika i Evropa će imati po četiri predstavnika, a Pezer brani boje evropskog tima u bacanju kugle, dok je Amel Tuka uzdanica Starog kontinenta na 800 metara, kao najbrži Evropljanin u ovom trenutku.

"Što se tiče same trke u Minsku, očekujem jednu sporiju taktičku trku, jer svima nam je najbitniji plasman tu. Poslije brze trke u Cirihu i Zagrebu, dobro će doći jedna 'laganija' pred sami polazak u Dohu. Ovo će ujedno biti i moja posljednja trka pred Svjetsko prvenstvo u Dohi", kaže Tuka.

Nakon Minska, dodao je, vraća se u Veronu gdje nastavlja s treninzima sa svojim trenerom.

"Cilj nam je da u Dohi budemo na 100 posto, a vjerujem da će tako i biti", naglasio je Tuka, koji je na kraju čestitao i kolegi Pezeru na pozivu u reprezentaciju Evrope, što je itekako velika stvar za bh. atletiku, ali i sport u BiH.

Tuka će u disciplini na 800 metara nastupiti večeras sa početkom u 19.28, dok je početak bacanja kugle predviđen za 20.03.

Izvor: mondo.ba/Fena

Komentari / 0

Ostavite komentar