ЕП: Искрена порука Марка Дмитровића...

У Луксембургу почиње припрема за бараж! "Португал и Украјина су много квалитетније екипе и стварно треба да се деси неко мини чудо да бисмо се пласирали кроз групу", рекао је српски голман Марко Дмитровић.

Фудбал 10.09.2019 | 09:16
ЕП: Искрена порука Марка Дмитровића...
То је реалност!

Голман фудбалске репрезентације Србије Марко Дмитровић, пред меч квалификација за ЕУРО 2020 рекао је да у Луксембургу почиње припрема за бараж.

Србија је претходно доживела пораз од Португалаца и после пет утакмица у квалификационој групи "Б" има свега четири бода, док су испред нас управо шампиони Европе и Украјина, исти учинак има и Луксембург, тако да је све јасније да ћемо до места на ЕП пробати да дођемо кроз бараж.

"Очекујемо тешку утакмицу која долази после Португала. Спремамо се за сваку наредну утакмицу као за неку нову причу. Треба да будемо реални, шансе за пласман на Европско првенство су сведе на минимум кроз ову квалификациону групу. Идемо на победу и на неки начин ово може да нам послужи како припрема за оно што нас чека у марту", рекао је Дмитровић новинарима пред полазак у Луксембург.

Он је додао да је се тешко психички пребацити на ову утакмицу после новог пораза.

"Тешко је, јер смо имали велика очекивања у суботу. Тешко је због начина на који смо изгубили пред нашим навијачима. То су ствари које се дешавају у спорту. Заборављен је Португал, анализираћемо све што се десило и покушаћемо да победимо сутра", рекао је он и осврнуо се на лошу комуникацију на терену на мечу против Португалаца.

О ЛУКСЕМБУРГУ

"Није наивна екипа, посебно када игра код куће. Некоме ће да откину бодове, надам се да то неће бити нама. Анализираћемо их, нисмо могли раније, јер смо били фокусирани на претходну утакмицу. Реално смо квалитетнија екипа од њих и то само треба да покажемо. Сигуран сам да можемо да освојимо три бода".

"Деловало је тако, али ми се познајемо дуго. Мало је било отежано, јер је нови селектор неколико дана са нама. Није исто када је ту неколико дана или када је као селектор Португал ту годинама. Сваком наредном утакмицом бићемо бољи. Имамо имао још три утакмице до краја групне фазе и сигуран сам да ћемо играти све боље и боље. Ово може да буде нека врста припрема за бараж у март. Три утакмице ће бити довољне да се уиграмо и да спроведемо идеје које је селектор замислио. Верујем да ћемо у марту да славимо пласамн на ЕП".

"Математички још нисмо испали, али треба бити реалан. Португал и Украјина су много квалитетније екипе и стварно треба да се деси неко мини чудо да бисмо се пласирали кроз групу. Од свих екипа које су сада у баражу ми смо објективно квалитетнији, али само треба да се максимално спремимо за њих", закључио је Дмитровић.

Меч између Луксембурга и Србије игра се у уторак од 20.45.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар