EP: Iskrena poruka Marka Dmitrovića...

U Luksemburgu počinje priprema za baraž! "Portugal i Ukrajina su mnogo kvalitetnije ekipe i stvarno treba da se desi neko mini čudo da bismo se plasirali kroz grupu", rekao je srpski golman Marko Dmitrović.

Fudbal 10.09.2019 | 09:16
EP: Iskrena poruka Marka Dmitrovića...
To je realnost!

Golman fudbalske reprezentacije Srbije Marko Dmitrović, pred meč kvalifikacija za EURO 2020 rekao je da u Luksemburgu počinje priprema za baraž.

Srbija je prethodno doživela poraz od Portugalaca i posle pet utakmica u kvalifikacionoj grupi "B" ima svega četiri boda, dok su ispred nas upravo šampioni Evrope i Ukrajina, isti učinak ima i Luksemburg, tako da je sve jasnije da ćemo do mesta na EP probati da dođemo kroz baraž.

"Očekujemo tešku utakmicu koja dolazi posle Portugala. Spremamo se za svaku narednu utakmicu kao za neku novu priču. Treba da budemo realni, šanse za plasman na Evropsko prvenstvo su svede na minimum kroz ovu kvalifikacionu grupu. Idemo na pobedu i na neki način ovo može da nam posluži kako priprema za ono što nas čeka u martu", rekao je Dmitrović novinarima pred polazak u Luksemburg.

On je dodao da je se teško psihički prebaciti na ovu utakmicu posle novog poraza.

"Teško je, jer smo imali velika očekivanja u subotu. Teško je zbog načina na koji smo izgubili pred našim navijačima. To su stvari koje se dešavaju u sportu. Zaboravljen je Portugal, analiziraćemo sve što se desilo i pokušaćemo da pobedimo sutra", rekao je on i osvrnuo se na lošu komunikaciju na terenu na meču protiv Portugalaca.

O LUKSEMBURGU

"Nije naivna ekipa, posebno kada igra kod kuće. Nekome će da otkinu bodove, nadam se da to neće biti nama. Analiziraćemo ih, nismo mogli ranije, jer smo bili fokusirani na prethodnu utakmicu. Realno smo kvalitetnija ekipa od njih i to samo treba da pokažemo. Siguran sam da možemo da osvojimo tri boda".

"Delovalo je tako, ali mi se poznajemo dugo. Malo je bilo otežano, jer je novi selektor nekoliko dana sa nama. Nije isto kada je tu nekoliko dana ili kada je kao selektor Portugal tu godinama. Svakom narednom utakmicom bićemo bolji. Imamo imao još tri utakmice do kraja grupne faze i siguran sam da ćemo igrati sve bolje i bolje. Ovo može da bude neka vrsta priprema za baraž u mart. Tri utakmice će biti dovoljne da se uigramo i da sprovedemo ideje koje je selektor zamislio. Verujem da ćemo u martu da slavimo plasamn na EP".

"Matematički još nismo ispali, ali treba biti realan. Portugal i Ukrajina su mnogo kvalitetnije ekipe i stvarno treba da se desi neko mini čudo da bismo se plasirali kroz grupu. Od svih ekipa koje su sada u baražu mi smo objektivno kvalitetniji, ali samo treba da se maksimalno spremimo za njih", zaključio je Dmitrović.

Meč između Luksemburga i Srbije igra se u utorak od 20.45.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar