Интервју - Немања Мајдов: Нови циљ олимпијска медаља!

Српски џудиста је само два мјесеца прије августовске планетарне смотре имао операцију кољена.

Остали спортови 10.09.2019 | 14:01
Интервју - Немања Мајдов: Нови циљ олимпијска медаља!
Репрезентативац Србије у џудоу Немања Мајдов истакао је данас током пријема у Секретаријату за спорт и омладину града Београда да је његов сљедећи циљ освајање олимпијске медаље.

Градски секретар Драгана Белојевић изразила је задовољство што је Мајдов крајем августа освојио бронзану медаљу у категорији до 90 килограма на Свјетском првенству у Јапану, подсјетивши да је он проглашен и за најбољег спортисту Београда за 2018. годину.

Мајдов, који је и почасни амбасадор Републике Српске, рекао је да је поносан што је освојио бронзану медаљу у Јапану и што је оправдао очекивања.

"Поносан сам да данас будем овдје, посебно што сам прије неколико јмесеци добио награду као најбољи спортиста Београда", рекао је Мајдов новинарима.

Он је рекао и да медаља коју је освојио у Јапану има сигурно посебну причу.

"Два мјесеца прије имао сам операцију кољена, вратио се послије ње и отишао на ризик /у Јапан/. Буквално сам ризиковао читаву каријеру, али сам отишао ради бодова за Олимпијаду. Побиједио сам тај дан са Божијом помоћи неколико мечева тако да сам дошао до медаље", рекао је Мајдов.

Он је напоменуо и да је његов наредни циљ освајање олимпијске медаље.

"Норму за сада имам, наравно није ми циљ само учествовати, циљ ми је да дам све од себе и Србији донесем прву олимпијску медаљу", додао је Мајдов.

Мајдов је 2017. године у Будимпешти освојио златну медаљу на Свјетском првенству у џудоу у категорији до 90 килограма.

Извор: мондо.ба/СРНА

Коментари / 0

Оставите коментар