Intervju - Nemanja Majdov: Novi cilj olimpijska medalja!

Srpski džudista je samo dva mjeseca prije avgustovske planetarne smotre imao operaciju koljena.

Ostali sportovi 10.09.2019 | 14:01
Intervju - Nemanja Majdov: Novi cilj olimpijska medalja!
Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov istakao je danas tokom prijema u Sekretarijatu za sport i omladinu grada Beograda da je njegov sljedeći cilj osvajanje olimpijske medalje.

Gradski sekretar Dragana Belojević izrazila je zadovoljstvo što je Majdov krajem avgusta osvojio bronzanu medalju u kategoriji do 90 kilograma na Svjetskom prvenstvu u Japanu, podsjetivši da je on proglašen i za najboljeg sportistu Beograda za 2018. godinu.

Majdov, koji je i počasni ambasador Republike Srpske, rekao je da je ponosan što je osvojio bronzanu medalju u Japanu i što je opravdao očekivanja.

"Ponosan sam da danas budem ovdje, posebno što sam prije nekoliko jmeseci dobio nagradu kao najbolji sportista Beograda", rekao je Majdov novinarima.

On je rekao i da medalja koju je osvojio u Japanu ima sigurno posebnu priču.

"Dva mjeseca prije imao sam operaciju koljena, vratio se poslije nje i otišao na rizik /u Japan/. Bukvalno sam rizikovao čitavu karijeru, ali sam otišao radi bodova za Olimpijadu. Pobijedio sam taj dan sa Božijom pomoći nekoliko mečeva tako da sam došao do medalje", rekao je Majdov.

On je napomenuo i da je njegov naredni cilj osvajanje olimpijske medalje.

"Normu za sada imam, naravno nije mi cilj samo učestvovati, cilj mi je da dam sve od sebe i Srbiji donesem prvu olimpijsku medalju", dodao je Majdov.

Majdov je 2017. godine u Budimpešti osvojio zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u džudou u kategoriji do 90 kilograma.

Izvor: mondo.ba/SRNA

Komentari / 0

Ostavite komentar