ЕП: Орлови спустили лопту на земљу...

Да се не лажемо, окрећемо се баражу! „Ми од Луксембурга почињемо да се припремамо за Норвешку и полуфинале Лиге нација. Имамо времена до марта да се припремимо“, поручује директор Матијашевић.

Фудбал 10.09.2019 | 00:00
ЕП: Орлови спустили лопту на земљу...
Нема лажи, нема мазања очију. Фудбалска репрезентација Србије и челници савеза дигли су руке од квалификационе групе после пораза од Португалије (4:2) и јавно поручују: "Окрећемо се баражу".

Српски фудбалери одлетели су данас пут Луксембурга, где их у уторак вече чека меч у шестој рунди квалификација. Међутим, после пораза на Маракани, који је угасио све наде да се може тим путем до 20 година чеканог Европског првенства, нема никаквог набоја у табору нашег државног тима, нема искре у оку, нема великог ишчекивања дуела. Напротив, утисак је да нико није срећан што мора на терен и у Луксембургу, да игра за бодове који ништа не значе.

Уочи пута спортски директор репрезентације Владимир Матијашевић јасно је саопштио да ће за Србију ово више бити припремни него такмичарски меч. Наредни циљ Орлова је - март.

"Није лако после пораза, али изгубили смо од актуелног првака Европе. Ипак, неке ствари морају да се мењају. Да се не лажемо, ми од данас, од Луксембурга, почињемо да се припремамо за Норвешку и полуфинале Лиге нација. Имамо времена до марта да се припремимо, али неке ствари морају да буду другачије", нагласио је Матијашевић.

Објаснио је директор Орлова и шта је то што недостаје овом тиму, шта је то на чему ће да буде фокус у наредних шест месеци.

"Све су то добри играчи и добри момци, али недостаје нам боља атмосфера. Видели сте одбојкашице у финалу Европског првенства, како је то код њих изгледало. Морамо више да будемо тим, да имамо више тимског духа, да сви погледамо једни друге у очи. Надам се да ће у будућности бити боље".

Матијашевић сматра да је срећа у несрећном положају Србије у квалификационој групи што има довољно времена да се ресетује и почне припреме за март.

"Добар је тренутак, имаћемо још четири утакмице у групи, наравно, гледаћемо да и њих победимо. Али морамо да се првенствено окренемо прављењу тима, да видимо све играче на које можемо да рачунамо. Ако се не пласирамо на Европско првенство ни кроз Лигу нација, биће то велики неуспех", констатовао је Матијашевић.

Да је та идеја о окретању баражу већ ушла у главе играча, потврдио је голман Марко Дмитровић. И за њега је Норвешка у марту много важнија од Луксембурга у уторак.

"Спремамо се за утакмицу, али треба бити реалан, наше шансе да се квалификујемо кроз групу су минималне. Ово треба да нам послужи као припремни меч за ооно што нас чека у марту. Тешко је сада играти после тешког пораза на нашем терену, али морамо да заборавимо све што је било, да гледамо да грешке исправимо", рекао је Дмитровић.

Објаснио је српски голман и шта се десило код првог гола Португалије, који је дефинитивно преломио меч на Маракани у суботу увече.

"Миленковић је мислио да ће он први стићи до лопте да је 'очисти', није ме чуо када сам рекао да идем ја. Дешавају се такве ствари... Најгоре је што је лопта пала тачно на једино место где је Карваљо могао да дође до ње".

И поред свега што се дешава са Орловима у овим квалификацијама, Дмитровића не напушта оптимизам да се може до Европског првенства 2020. године.

"Ако остану ови ривали у завршници Лиге нација, мислим да можемо да прођемо, јер смо објективно бољи од свих. Имаћемо и довољно времена да се спремимо, да се упознамо са захтевима селектора, да крене све у бољем правцу", констатовао је Марко Дмитровић.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар