EP: Orlovi spustili loptu na zemlju...

Da se ne lažemo, okrećemo se baražu! „Mi od Luksemburga počinjemo da se pripremamo za Norvešku i polufinale Lige nacija. Imamo vremena do marta da se pripremimo“, poručuje direktor Matijašević.

Fudbal 10.09.2019 | 00:00
EP: Orlovi spustili loptu na zemlju...
Nema laži, nema mazanja očiju. Fudbalska reprezentacija Srbije i čelnici saveza digli su ruke od kvalifikacione grupe posle poraza od Portugalije (4:2) i javno poručuju: "Okrećemo se baražu".

Srpski fudbaleri odleteli su danas put Luksemburga, gde ih u utorak veče čeka meč u šestoj rundi kvalifikacija. Međutim, posle poraza na Marakani, koji je ugasio sve nade da se može tim putem do 20 godina čekanog Evropskog prvenstva, nema nikakvog naboja u taboru našeg državnog tima, nema iskre u oku, nema velikog iščekivanja duela. Naprotiv, utisak je da niko nije srećan što mora na teren i u Luksemburgu, da igra za bodove koji ništa ne znače.

Uoči puta sportski direktor reprezentacije Vladimir Matijašević jasno je saopštio da će za Srbiju ovo više biti pripremni nego takmičarski meč. Naredni cilj Orlova je - mart.

"Nije lako posle poraza, ali izgubili smo od aktuelnog prvaka Evrope. Ipak, neke stvari moraju da se menjaju. Da se ne lažemo, mi od danas, od Luksemburga, počinjemo da se pripremamo za Norvešku i polufinale Lige nacija. Imamo vremena do marta da se pripremimo, ali neke stvari moraju da budu drugačije", naglasio je Matijašević.

Objasnio je direktor Orlova i šta je to što nedostaje ovom timu, šta je to na čemu će da bude fokus u narednih šest meseci.

"Sve su to dobri igrači i dobri momci, ali nedostaje nam bolja atmosfera. Videli ste odbojkašice u finalu Evropskog prvenstva, kako je to kod njih izgledalo. Moramo više da budemo tim, da imamo više timskog duha, da svi pogledamo jedni druge u oči. Nadam se da će u budućnosti biti bolje".

Matijašević smatra da je sreća u nesrećnom položaju Srbije u kvalifikacionoj grupi što ima dovoljno vremena da se resetuje i počne pripreme za mart.

"Dobar je trenutak, imaćemo još četiri utakmice u grupi, naravno, gledaćemo da i njih pobedimo. Ali moramo da se prvenstveno okrenemo pravljenju tima, da vidimo sve igrače na koje možemo da računamo. Ako se ne plasiramo na Evropsko prvenstvo ni kroz Ligu nacija, biće to veliki neuspeh", konstatovao je Matijašević.

Da je ta ideja o okretanju baražu već ušla u glave igrača, potvrdio je golman Marko Dmitrović. I za njega je Norveška u martu mnogo važnija od Luksemburga u utorak.

"Spremamo se za utakmicu, ali treba biti realan, naše šanse da se kvalifikujemo kroz grupu su minimalne. Ovo treba da nam posluži kao pripremni meč za oono što nas čeka u martu. Teško je sada igrati posle teškog poraza na našem terenu, ali moramo da zaboravimo sve što je bilo, da gledamo da greške ispravimo", rekao je Dmitrović.

Objasnio je srpski golman i šta se desilo kod prvog gola Portugalije, koji je definitivno prelomio meč na Marakani u subotu uveče.

"Milenković je mislio da će on prvi stići do lopte da je 'očisti', nije me čuo kada sam rekao da idem ja. Dešavaju se takve stvari... Najgore je što je lopta pala tačno na jedino mesto gde je Karvaljo mogao da dođe do nje".

I pored svega što se dešava sa Orlovima u ovim kvalifikacijama, Dmitrovića ne napušta optimizam da se može do Evropskog prvenstva 2020. godine.

"Ako ostanu ovi rivali u završnici Lige nacija, mislim da možemo da prođemo, jer smo objektivno bolji od svih. Imaćemo i dovoljno vremena da se spremimo, da se upoznamo sa zahtevima selektora, da krene sve u boljem pravcu", konstatovao je Marko Dmitrović.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar