Лудило у Аргентини због Марадоне!

Навијачи га дочекали као Бога! Још један доказ каква је легенда у питању. . .  Само један је бог - Аргентина поново у трансу због Марадоне! Језа подилази. . .

Фудбал 10.09.2019 | 09:54
Лудило у Аргентини због Марадоне!
Сјајан дочек за Дијега Марадону - онакав какав легенде попут њега заслужују!

Легендарни "Ел Пибе" вратио се у Аргентину и постао тренер Химназије Ла Плате, а навијачи су се потрудили да му се захвале на диван начин. "Напунили" су стадион и поздравили можда и најбољег фудбалера свих времена, а нису изостале ни сузе...

Када је видео колико је људи дошло да га поздрави, као и стотине занимљивих транспарената посвећењих њему, Дијего Марадона није могао да не заплаче.

На презентацији пред новинарима, Марадона је казао да "није мађионичар и да нема чаробни штапић", али видећемо да ли је његова енергија довољна да Химназија заигра бољи фудбал, после веома лошег почетка сезоне.

После пет кола имају тек један бод.



Свака част Лионелу Месију, када заврши каријеру памтићемо га сасвим сигурно као једног од највећих свих времена. Алал вера и свим оним великим асовима попут Кемпеса, Пасареле, Валдана, или легендама као што Педернера, Муњоз, Морено, Лабруна, али тамо далеко у Аргентини само је један фудбалски бог. И име му се не изговара без преке потребе. А кад већ мораш, онда устанеш, станеш мирно и кажеш - Дијего Армандо Марадона! 

И сада када је оронули декица, са седом косом и брадом, повећим стомаком, озбиљним проблемима с памћењем који прете да прерасту у деменцију, сада када се једва креће и тек што је изашао из болнице, када се лоше шали - он је и даље један једини. Бог. 

Марадона је ноћас представљен као нови тренер Химназије Ла Плата. О томе колико је то добар потез управе Вукова, те да ли се ради о простом маркетиншком трику, или нечем другом, сада је најмање важно. Оно чему говоримо је нестварна популарност коју по многима најбољи свих времена ужива и даље. У Аргентини је његово представљање као новог тренера Химназије вест број један. И то не само у спортској штампи. Већ у свим медијима!

Мислите да неко помиње утакмицу против Србије у четвртфиналу Мундобаскета? Ма не... Све насловнице резервисане су само за њега. За најобичнији први тренинг акредитовано је више од 700 новинара; за три дана клуб је добио више од 3.000 нових чланова; на трибинама се окупило више од 20.000 људи.

Деца насмејана, очеви уплакани... Слике од којих је немогуће да вас не подиђе језа.

Или овако: "Наш бог. Наш Дијего. Ако смо некада заиста постојали, ако Аргентина сада постоји, онда је то добрим делом захваљујући њему", закључио је угледни Оле свој извештај са догађаја дана у Аргентини.

Фото: Реутерс

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар