Ludilo u Argentini zbog Maradone!

Navijači ga dočekali kao Boga! Još jedan dokaz kakva je legenda u pitanju. . .  Samo jedan je bog - Argentina ponovo u transu zbog Maradone! Jeza podilazi. . .

Fudbal 10.09.2019 | 09:54
Ludilo u Argentini zbog Maradone!
Sjajan doček za Dijega Maradonu - onakav kakav legende poput njega zaslužuju!

Legendarni "El Pibe" vratio se u Argentinu i postao trener Himnazije La Plate, a navijači su se potrudili da mu se zahvale na divan način. "Napunili" su stadion i pozdravili možda i najboljeg fudbalera svih vremena, a nisu izostale ni suze...

Kada je video koliko je ljudi došlo da ga pozdravi, kao i stotine zanimljivih transparenata posvećenjih njemu, Dijego Maradona nije mogao da ne zaplače.

Na prezentaciji pred novinarima, Maradona je kazao da "nije mađioničar i da nema čarobni štapić", ali videćemo da li je njegova energija dovoljna da Himnazija zaigra bolji fudbal, posle veoma lošeg početka sezone.

Posle pet kola imaju tek jedan bod.



Svaka čast Lionelu Mesiju, kada završi karijeru pamtićemo ga sasvim sigurno kao jednog od najvećih svih vremena. Alal vera i svim onim velikim asovima poput Kempesa, Pasarele, Valdana, ili legendama kao što Pedernera, Munjoz, Moreno, Labruna, ali tamo daleko u Argentini samo je jedan fudbalski bog. I ime mu se ne izgovara bez preke potrebe. A kad već moraš, onda ustaneš, staneš mirno i kažeš - Dijego Armando Maradona! 

I sada kada je oronuli dekica, sa sedom kosom i bradom, povećim stomakom, ozbiljnim problemima s pamćenjem koji prete da prerastu u demenciju, sada kada se jedva kreće i tek što je izašao iz bolnice, kada se loše šali - on je i dalje jedan jedini. Bog. 

Maradona je noćas predstavljen kao novi trener Himnazije La Plata. O tome koliko je to dobar potez uprave Vukova, te da li se radi o prostom marketinškom triku, ili nečem drugom, sada je najmanje važno. Ono čemu govorimo je nestvarna popularnost koju po mnogima najbolji svih vremena uživa i dalje. U Argentini je njegovo predstavljanje kao novog trenera Himnazije vest broj jedan. I to ne samo u sportskoj štampi. Već u svim medijima!

Mislite da neko pominje utakmicu protiv Srbije u četvrtfinalu Mundobasketa? Ma ne... Sve naslovnice rezervisane su samo za njega. Za najobičniji prvi trening akreditovano je više od 700 novinara; za tri dana klub je dobio više od 3.000 novih članova; na tribinama se okupilo više od 20.000 ljudi.

Deca nasmejana, očevi uplakani... Slike od kojih je nemoguće da vas ne podiđe jeza.

Ili ovako: "Naš bog. Naš Dijego. Ako smo nekada zaista postojali, ako Argentina sada postoji, onda je to dobrim delom zahvaljujući njemu", zaključio je ugledni Ole svoj izveštaj sa događaja dana u Argentini.

Foto: Reuters

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar