Новаку се "клима" прво мјесто, Рафа брани 0 бодова!

Смјена на врху АТП листе више није толико немогућа, чак су Надалове шансе у овом тренутку огромне. . .

Тенис 09.09.2019 | 21:19
Новаку се "клима" прво мјесто, Рафа брани 0 бодова!
Рафаел Надал слави 19. гренд слем трофеј и размишља о првом мјесту АТП листе!

Новак Ђоковић је лидер мушког тениса од 5. новембра 2018. године, "троши" 45. недјељу на првој позицији, али пред собом има готово немогућ задатак до краја године, пошто му Шпанац "диже за вратом" и тек ће наставити то да чини...

Послије освајања УС опена, Надал је Ђоковићу пришао на само 640 бодова заостатка, али то није најлошија вијест за српског тенисера.

Наиме, Надал до краја године не брани више ни бод, док је пред Новаком прво опоравак због повреде рамена које га је и зауставило у Њујорку, па одбрана великих 2.600 бодова које је зарадио у истом периоду 2018. године.

У питању су Париз, Шангај и финале АТП Мастерса, а видјећемо да ли ће се Ђоковић опоравити на вријеме да учествује на њима, односно да ли ће се и Надал повући са неких.

Не би било први пут да одустане од турнира на крају сезоне, како би тијело сачувао за Аустралијан опен и коначно стизање Роџера Федерера по броју гренд слем титула, док би до прве позиције на АТП листи могао да дође и уз мање напоре, уколико Ђоковић "закаже" на предстојећим турнирима.

На најновијој АТП листи Ђоковић је и даље лидер са 9.865 бодова, Надал има 9.225, Федерер 7.130, нови члан "четворке" је Медведев са 5.325...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар